sunnuntai 14. elokuuta 2016

Lampaat luovat maisemaa

Kolin kansallispuistossa Lakkalassa lampaat ovat ahkeroineet koko kesän.

Lampaat ovat Saramon lampaiden kainuunharmaksia. Maisemanhoitotyöstä vastaa Mariko Lindgren. Lakkala on yksi Metsähallituksen lammaspaimenkohteista, jossa koko kesän on ollut arpaonnen suosimia lomalaisia nauttimassa villaterapiasta ja kauniista maisemista.

Kävin kuvaamassa lampaita elokuisena varhaisaamuna. Ne olivat  lepäämässä metsän suojassa ja tulivat uteliaina heti tervehtimään minua. Kiertelimme yhdessä Herajärven rantalaidunta ja lampaat esittelivät työnsä tuloksia. Ilman lampaita näitä maisemia ei olisi. Olisi vain umpeen kasvanutta rantapusikkoa.


Minulta aina silloin tällöin kysytään, miksi kuvaan nimenomaan maatiaiskotieläimiä. Kuvaan niitä, koska rakastan Suomen luontoa ja eläimiä. Molemmista saan voimaa, esteettisiä elämyksiä ja paljon positiivista energiaa. Mikä muu sopisi paremmin elävöittämään tätä maisemaa kuin maatiaislammas?


Omat lampaat, pienlampurin käsikirja on ollut kesän suosikki kotieläin- ja lemmikkikirjoissa.


1 kommentti:

  1. Kyllä ovatkin kauniita maatiaislampaat perinteisessä maalaismaisemassa. Sitä paitsi ne tekevät tärkeää maisemanhoitotyötä. Meillä saaressa laiduntavat lehmät eivät ole maatiaisia, mutta on upeaa, miten ne siistivät rantoja kaislikoista.

    VastaaPoista