perjantai 14. kesäkuuta 2013

Rahvon orilaidun

 Yksi- ja kaksivuotiaita orivarsoja lastattiin lautalle.

Kaikkiaan 11 varsaa, joista suomenhevosia 8, lämminverisiä 2 ja yksi poniori.
 Kolmen kilometrin lauttamatkan jälkeen saavuttiin Rahvon saareen.
Vehreät kesälaitumet odottavat varsoja. Täällä aikanaan  vuonna 1992 Pilven Poikakin vietti viimeisen varsakesänsä.
 Reipasta kesää!

7 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ihanista eläimistä. Kiitos

  VastaaPoista
 2. Miten ihana kesä näillä pojilla onkaan! Villinä ja vapaana! Miten villiintyneitä ne muuten mahtavat kesän jälkeen olla ja miten nopeasti taas tottuvat ihmisen suunnittelemiin rutiineihin?
  Ihania kuvia!

  VastaaPoista
 3. Kun Pipo eli Pilven Poika kolme vuotiaana palasi orilaitumelta, se oli helpompi käsitellä kuin lähtiessään ja onkin siitä lähtien ollut ihmistä kunniottava herrasmies, joka tietää olevansa siitostallilla hevoslauman kunkku sen kummemmin sitä korostamatta. Orilaitumella se haali ympärilleen lauman kiusatut oripojat ja oli niinden johtaja. Eikä nähtävästi pahemmin tapellut koko laitumen johtajan kanssa. Viisas ori sii jo nuorena.

  VastaaPoista
 4. Hei - ^ niinkös? Olisin kuvitellut orien hieman villiintyvän keskenään vapaana ollessaan, mutta ehkä se onkin sitten hyvä elämänkoulu, tuollainen laidunkesä, jossa saapi villikkoikäinen turvallisesti päästellä höyrynsä ja sitten osaapi käyttäytyä kauniisti ja maltilla 'ihmisten maailmassa'.
  Mukava tarina Piposta, 'syrjäytyneiden' johtajasta! Sopisi vaikka kirjan tarinaksi tuollainen oriin henkinen kasvu! :)

  VastaaPoista
 5. Piposta tarinoita riittää. Kyllä ne joskus julkaistaankin. Minun mielestä orilaidun on hyvä ja tarpeellinen koulu oripojille. Siellä ne oppivat laumakäytöstä eivätkä sitten yritä harjoitella ihmisten kanssa.

  VastaaPoista