perjantai 31. lokakuuta 2014

Jaalanlampaita ja kahvittelua lampolassa

Vihdoinkin pääsin tutustumaan jaalanlampaisiin. Jaalanlampaat kuuluvat dna-testin perusteella suomenlampaisiin. Kannassa on säilynyt suomenlampaasta pois jalostettuja piirteitä kuten erikoisia värejä ja villatyyppejä sekä sarvellisuutta. Riina Suominen tekee kunnioitettavaa työtä kannan säilyttämiseksi- Täältä voit lukea lisää jaalanlampaista
Maatiaisuuteen kuuluu, että säilytämme alkuperäisrotumme mahdollisimman monimuotoisena. Suomenlampaan värikirjo on upea. Jaalanlammas on kuin viesti menneiltä ajoilta.
 Riinan uuhet
Tyypillistä jaalanlampaan villaa
 Pässit ovat usein sarvellisia ja värikirjo on mahtava.


Mannisen Emmin kainuunharmakset ovat myös ihanan värikkäitä. Tervetuloa lampolakahvilaan! toivottavat Emmin persoonalliset uuhet.

Värikkään lammaspäivän huipensi kahvi ja juustokakku Emmin lampaiden seurassa.
3 kommenttia:

  1. Kissakahviloista olen kuullut, mutta tämä lammaskahvila on aivan uutta! Ihana tunnelma, ja voi miten kauniit lampaat.

    VastaaPoista
  2. Lampolakahvila voisi olla semmoinen hoitavan hiljentymisen paikka. Lampaiden heinän rouskustus on niin rauhoittavaa ja lammas koko olemuksellaan edustaa ainakin minulle lempeää lämpöä ja rauhaa.

    VastaaPoista
  3. Kivan värisiä lampaita ja nuo pässien kippurasarvet ovat tosi hauskat! Kyllä tämmöistä rotua kannattaa vaalia ja säilyttää! Mielelläni kävisin minäkin kahvilla lammaskahvilassa.

    VastaaPoista