lauantai 4. helmikuuta 2017

Kesäkimara kanat kukkaniityllä

Helmikuuhan on viimeinen talvikuukausi. Maaliskuu on jo kevätkuukausi eli kesähaaveilu saa alkaa. Minun kesääni Kortelahdessa on jo kuuden vuoden ajan kuuluneet maatiaiskanat.


Kuuluvathan kanat talveenkin eli nytkin tuolla pikkukanalassa asustelee  5-vuotias Yrjö-kukko ja kolme kanaa, jotka ovat iältään 6, 5 ja 4 vuotta.


Talvi on hiljaiseloa. Hyvin kanat kuitenkin pitävät minut päivän rytmissä kiinni. Aamulla kiirehdin kanojen luo sytyttämään valot ja antamaan päivän rehut, Päivällä voin viedä vielä jotain herkkua, salaatintähdettä tai muuta, mitä on lounaalta jäänyt. Muniakin tulee vielä silloin tällöin. Illalla  käyn sanomassa hyvää yötä ja sammuttamassa valot.


Maltetaan vielä vähän aikaa. Kyllä se kesä tulee ja kanat pääsevät taas vapauteen.

Kesäkimara Kortelahden kanoista ja kukkaniityistä:
Haaveiletko sinäkin kanoista omalla pihallasi?
Alkuun pääset lukemalla Omat kanat, omat munat, pihakanalan perustaminen -kirjan
Tietoa maatiaiskanoista sivuillani suomalainen maatiaiskana

2 kommenttia:

  1. Yrjö on tosi komia kukko! - ei kanojenkaan ulkonäössä vikaa löydy - Kunhan lumet sulavat, pääsen kanalan perustamispuuhiin ihan kirjan oppien mukaisesti. Kesällä kuuluu Männistöstäkin kotkotus ja kiekuna!

    Männistön muori

    VastaaPoista
  2. Ostin kirjasi tällä viikolla ja luin sen yhdeltä istumalta:) Oikein hyvät ohjeet aloittelevalle kesäkanalan pitäjälle. Tein muistiinpanot vihkoon ja tästä on hyvä alkaa.

    VastaaPoista