sunnuntai 7. lokakuuta 2018

Afrikka mielessäin 2, Sebatana Rhino Lodge

Puiston asukkaat tervehtivät meitä lähellä porttia, jonne niille tuotiin heinää.  Kuvassa kirahvin seurana seeproja, pahkasikoja ja kuduja. 

Koko safarin ajan asuimme Sebatana Rhino Lodgessa. Meillä 19 turistilla ja matkanjohtaja Tytillä oli käytössämme oma lodge, jossa oli kaikkiaan 12 bungalovia, ravintola, baari ja oleskelutilat uima-altaineen. Heti aidatun piha-alueen jälkeen avutui yksityinen noin 6000 hehtarin suojelualue. Tällä suojelualueella saattoi liikkua suht vapaasti, kunhan muisti varoa käärmeitä ja skorpiooneja. Alueella ei ollu suurpetoja. Vaarallisin tilanne syntyi, kun yksi matkalaisista meinasi astua kobran päälle. Onneksi hän oli valpas luontoihminen ja selvisi tilanteesta rauhallisuudellaan.

Keittiöhenkilökunta toivotti meidät laulaen ja tanssien tervetulleeksi. Viimeisenä paikan kuningatar, kokki Elisabeth. 

Meillä oli koko  vierailun ajan käytössä kaksi asiantuntevaa paikallista opasta, runsas keittiö- ja siivoushenkiökunta, jopa oma baarimikko. Ruoka oli todella herkullista, paljon paikallista lihaa ja riistaa. Minäkin  maistelin erilaisia lihoja, koska annokset olivat niin herkullisen näköisiä. Tosin salaatteja oli runsaasti, joten pelkillä kasviksillakin olisi pärjännyt.

Oppaamme Joseph kertoo yleistietoa Etelä-Afrikasta, maantieteestä, historiasta ja nykyoloista.

Ohjelmaa oli riittävästi, yleensä pari safariajelua päivässä, jos ei tehty pidempää retkeä muihin puistoihin.  Matka oli Olympia-matkatoimiston järjestämä. Osaaminen ja ammattitaito näkyi joka tasolla. Voin suositella!


Mieleenpainuva elämys oli paikallisten järjestämä iltajuhla, jossa söimme perinteisssä padoissa valmistettua ruokaa sormin ja näimme upeita tansseja, jotka kertoivat heimon historiasta ja työstä kaivoksissa. Esitykset eivät olleet mitään halpaa turistikamaa vaan aitoja paikallisten nuorten esittämänä.

Tällaisia lintuja ei Suomessa lintulaudalle lennä.


Kutojalintuja


Loistokottarainen


keltanokkatoko


Gnuita oli paljon. Selässä avuliaita loisten poistajia, loisnokkeloita.


Samoin seeproja saimme ihailla joka safariajelulla.
Valkoisia seeproja mustilla raidoilla ja mustia seeproja valkeilla raidoilla.


Seepra ja impala.


Varokaas pojat, etti kaulat mene solmuun!


Kirahvivanhus, yli 30v.


Kirahvivauva


Vervetti eli vihermarakatti


Hevosantilooppi on  jossain määrin uhanalainen. Sebatana Rhino Lodgessa kasvatetaan suojelumielessä hevosantilooppilaumaa. Koska Etelä-Afrikan luonnonpuistot ovat aidattuja, on ihmisten vastuulla, että eläinaines säilyy elinvoimaisena. Uudet eläimet ja eläinpopulaation täydennys ostetaan huutokaupoista.
Näissä yksityisssä puistoissa on myös sellaisia, joissa turistit saavat metsästää. Meille ei niitä  tietenkään esitelty. 


Eläinten lisäksi matkustin Etelä-Afrikkaan metsästämään kameralla afrikkalaista valoa.


 Täysikuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti