sunnuntai 11. syyskuuta 2016

Paanajärvi, rakastettuniElokuussa 2010 tein ensimmäisen matkani Paanajärven kansallispuistoon Venäjälle. Se oli rakkautta ensinäkemällä. Paanajärven kansallispuisto on erämainen suuri puisto Oulangan kansallispuiston naapurissa Venäjän puolella. Oulankajoki laskee lännessä syvään, rotkomaiseen Paanajärveen ja jatkaa järven itäpäästä Olangajokena yltyen välillä pauhaamaan koskena, komeimpana Kivakkakoski.

Nyt palaan Paanajärvelle kuukautta myöhemmin. Pitkäaikainen haaveeni toteutuu, kun näen Paanajärven ruska-aikaan. Tässä välissä olen käynyt Paanajärvellä kesäkuun lopulla, kun kullerot kukkivat ja tammikuussa talven ankarissa oloissa. Kaikki matkat ovat olleet suuria elämyksiä.
Tulevan viikon saan siis viettää näissä maisemissa ( kaikki kuvat elokuulta 2010):
Kotisivuillani laajempi matkakertomus elokuun 2010 matkasta Paanajärven kansallispuisto Venäjällä
Blogitekstini kesäisestä vaelluksesta 2012 Kohtuuvaeltajat Karjalan laulumailla
Tammikuun 2013 lopulla tein "kerran elämässä" matkan Paanajärvelle lumen ja pakkasen keskelle Paanajärven kuu


3 kommenttia:

 1. Henkeäsalpaavan kaunis ja mielenkiintoinen rakastettu!

  VastaaPoista
 2. Ooh! Muistan hyvin kuvasti matkoilta ja tv:stäkin tuli kerran kiinnostava dokumentti Oulangasta ja Paanajärvestä. Upeaa erämaata.
  Kuinka kauniita kuvia tästä matkasta otatkaan, en osaa edes kuvitella. Odotan innolla. Hyvää matkaa!

  VastaaPoista
 3. Nyt olen jo Kajaanissa odottamassa ryhmäläisten bussia.Mieronkiertäjän seikkailu voi alkaa. Paanajärvelle luvassa vaihtelevaa säätä, mikä on valokuvauksen kannalta hieno juttu.Ruska on jo täällä Kajaanin korkeudella värikkäämoi.

  VastaaPoista