keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Mäkrän siirtolohkare

kuvattu 15.6.2012

Mäkrän siirtolohkare Kolin kansallispuistossa "keikkuu" vaaran laella kalliokynnään varassa. Mannerjäätikkö kuljetti sen Mäkrän huipulle jääkauden lopulla noin 11 000 vuotta sitten.
Törmäsin siirtolohkareeseen ensimmäisen kerran heinäkuussa 2008 aamuauringon heittäessä ensi säteitään Pielisen yli.


kuv. 19.7.2008

Sen jälkeen olen käynyt useaan kertaan ihastelemassa luonnon valotaidetta.


kuv.21.5.2010

kuv.24.6.2010



kuv.19.7.2008

kuv.28.9.2010

3 kommenttia:

  1. Kuin valotaidetta! Lohkare liekeissä.

    VastaaPoista
  2. Täälläpäin oli myös tuollainen pyöreä suuri siirtolohkare korkealla rantakalliolla. Siitä vajaa 100m jyrkkää rinnettä alas Kiimajärveen. Mieheni kertoi, että monta sukupolvea heitä pikkupoikia kiinnosti se ja yrittivät vierittää kiven järveen. Vaan ei voimat riittäneet ja hyvä niin.
    Kun sitten metsäjärvelle tehtiin tie ja sen myötä tuli hulppeita mökkejä rehvakkaine isäntäväkineen/vieraineen sai kivikin kyytiä. Olivat tehneet sellaisia vipusysteemejä joilla se iät paikoillaan seisonut järkäle oli järveen saatu. Ison männyn ja koivunkin oli katkaissut vieriessään. Siellä Kolilla ovat hulikaanit onneksi vähemmistössä ettei moista tapahdu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on muistoissani monta hienoa auringonnousunhetkeä Mäkrällä. On aina ollut jänittävää nähdä, mitä aurinko irtolohkareen pintaan piirtää.Jos Kolilla haluaa kesällä nähdä unohtumattoman auringonnousun, kannattaa kiivetä Mäkrälle.Talvellakin sinne pääsee lumikengillä ja meneehän sinne latukin.

      Poista