tiistai 8. tammikuuta 2013

Kuulumisia ja suunnitelmia


Vuosi vaihtui, mutta minun kanavuoteni jatkuu vielä ainakin pari kuukautta. Kirjoitan tekstiä tulevaan kanakirjaani, jonka pitäisi ilmestyä syksyllä Tammen julkaisemana.
Inspiroijani, Kolin Kiekauksen kanat voivat hyvin. Maatiaiset eivät paljon piittaa pakkasista, kun kanalassa on vedotonta ja kuivaa. Parinsadan watin pakkasvahti pitää kanalan lämmön plussaa puolella, Pehku ja maapohja myös lämmittävät. Vaikka tänä vuonna kanamäärä on suurempi, kaikkiaan 12 päätä, ilma on pysynyt raikkaana. Munia tulee tällä hetkellä sen verran kuin itse tarvitsen. Joulu- ja uudenvuodenleivonnaisiinkin riittivät hyvin.
Ukko-kukko hoitaa hommansa hienosti. Nuori Taiston poika Yrjö pysyttelee viisasti syrjässä. Kunhan kesä koittaa, Ukko muuttaa Kolin Mattilaan ja Yrjö pääsee kukkoilemaan Kortelahden pihalle.

 Koirat ja kissat nauttivat kodin lämmöstä joulun ajan pakkaspäivinä. Vielä Silva 13,5v jaksaa hypätä sohvalle. Minun ja Mansin lempipaikka on keinutuoli.Jos minä istun siinä, Mansi kiipeää syliin.
Hugo ja Peetu mummilassa
Joulun aikaan ja uudeksi vuodeksi sain kaikki lapseni ja lapsenlapseni kotiin.
Pipari ja Petrus ovat lähdössä potkukelkkailemaan.
Mansista ja Peetusta tuli parhaat kaverit.
Isäni, Petruksen isoukki, täyttää tänään  96 vuotta. Onnea!

Liinu, Hilla, korissa Liinus  ja oik. Jaska. Liinus ja Jaska ovat Piken kissoja.
Tämä vuosi tulee olemaan myös kissojen vuosi.
Kunhan Piken Jaska-kissa miehistyy, se pääsee Hillan ja Liinun sulhoksi.
Minulleko pentuja, miettii Liinu.

Ajankohtaisin asia on näyttelyni Mumolan maatiaiset avajaiset Seitsemisen kansallispuiston luontokeskuksessa Ylöjärvellä.
Avajaiset ovat lauantaina 12. 1. klo 13. Näyttelyssä on valokuviani maatiaiskotieläimistä, myös poroista. Mukana on maatiaismatkalaukkuni, josta löytyy tietoaalkuperäisroduista sekä Arja Leppäsen huovuttamat kotieläimet. Luontokeskuksen studiossa näytetään valokuvistani tehty, 20 minuuttia kestävä vauhdikas multimedia, johon musiikin on säveltänyt ja esittää Tarukki-yhtye. Tervetuloa kaikki kiinnostuneet!
Näyttely on avoinna Seitsemisen luontokeskuksen aukioloaikoina maalisuun loppuun.


Ajo-ohjeet, aukioloajat ym löytyy Luontoon.fi-sivuilta http://www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/seitseminen/sivut/default.aspx4 kommenttia:

 1. Onpa komea kauluri kukolla! Ja Liinu todella hauskan näköinen, persoonallisen kaunis kissa. Ihanan värinen! Jotenkin tutun näköinen tuo kuva huoneesta - ne porokoirat, joita tiedän eli Vanni ja Lávvi ovat myös varsinaisia sohva- ja tuolikoiria. Minusta se näyttää hassulta, kun ne ovat isoja koiria ja oleilevat sohvalla kuin mitkäkin puudelit :-D Minun luona ne eivät saa olla sohvalla, mutta joka kerta kun ovat olleet hoidossa, ovat silti yrittäneet! Aina kannattaa yrittää, tuumaavat varmaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porokoira on sinnikäs. Mansi on vielä erityisen ketterä. Kaikki eivät kiipeäisi keikkuvaan keinuun. Onnittelut omasta kohta ilmestyvästä ruukkupuutarhakirjastasi! Se sopisi pihakanoista haaveilevalle puutarhaharrastajalle.

   Poista
  2. Niin sopii, ystävälläni on Englannissa kasvimaa kohopenkeissä ja kanala siinä vieressä, kanat pääsevät päivittäin tepastelemaan aidatulle kasvimaalle, kun kasvit ovat korkeammalla. Kasvimaahan on hyvä ympäröidä aidalla joka tapauksessa - kaneja, jäniksiä, rusakoita tai kauriita estämään.

   Poista
 2. Onpa kodikasta. Mielenkiinnolla kanakirjaa odottelen.

  VastaaPoista