tiistai 14. toukokuuta 2013

Hidasta eläkeläinen, nyt on kevät!

Kevättalven ja kevään olen kokopäiväisesti paahtanut kanakirjan kimpussa. Tahti sen kuin kiihtyi ja taisi jo olla puhkipalaminen lähellä. No, nyt työ alkaa olla tehty ja jäljellä on loppuviilaukset. Niille onkin nyt hyvin aikaa, koska Tammen markkinointi päätti, että kirjani Omat kanat, omat munat tuodaankin markkinoille vasta ensi keväänä samaan aikaan kuin muukin kevääseen kuuluva kirjallisuus kuten puutarhakirjat. Nykyään kirjakin on sesonkitavaraa, mikä minusta on kyllä vähän surullista. Ensin olin pettynyt. Mutta sitten ajattelin, että ehkä tämä oli minulle ihan tarpeellinen ja terveellinen pysähdys.
Kevät on hurahtanut vähän niin kuin jäniksen selässä.Sen etenmistä olen ehtinyt seuraamaan  kirjoittamisen lomassa omalla pihallani ja metsän reunassa.Kevät edistyy ja lumi häipyy samaa tahtia kuin metsäjäniksen turkki menettää valkoista väriään

Huhtikuun alkupäivinä

Toukokuun alkupuolella
Vappuviikolla maltoin onneksi käydä lastenlasteni luona Tampereella. Lapsista huomaa ajan kulun.  Edellisestä täpaamisesta oli kulunut  kolme kuukautta ja pojat olivat kasvaneet ja kehittyneet vinhaa vauhtia.
Hugo ja Peetu
Mummilla pitää olla aikaa hidastaa ja nauttia lapsenlapsien seurasta. Pitäisihän minun muistaa, miten äkkiä lapset kasvavat.

Anteeksipyyntönä  pitkästä tauosta blokini lukijoille pieni kevätsikermä. Kuvitelkaa mukaan aamuinen kostean maan, kasvavan ruohon ja hiirenkorvista avutuvien silmujen tuoksu, puron solina ja lintujen kevätiloittelu.
Huhtikuinen auringonnousu kuvattuna vinttikamarin ikkunasta

Rankkasateen jälkeen ilta-aurinko hyvästeli Kortelahden pihapiirin
 


Kevät on hiirenkorvalla. Hidasta ja hengitä kevättä joka solulla!2 kommenttia:

 1. Kevät on tosiaankin upeaa aikaa. Minustakin on harmillista, miten kaikki puutarhaan liittyvät kirjat ilmestyvät keväällä, syksyllä ei puutarhaihmiselle ole tarjota mitään millä selviäisi talven yli, puutarhaohjelmatkin tulevat nyt telkkarista kun niitä ei todellakaan ehdi katsoa.
  Kanoista haaveilevan pitäisi minustakin saada kirja käsiinsä hyvissä ajoin jo syksyllä, jotta voi syksyn ja talven mittaan valmistella, keväällä ei enää oikein ehdi. Höh. Mutta joka tapauksessa, ehkä se myy paremmin jos se ilmestyy keväällä... tämä on varmaan ainoa kustantajia kiinnostava pointti.
  Voi että, muistan kun ihan hetki sitten esittelit Peetun blogissasi ihan pikkuvauvana ja nyt hän on pikkumies!
  Mukavaa kesän alkua ja hetkiä omien parissa! Ilmoittelehan jos tulet saaristoon päin, jos olisin kerrankin siellä silloin kuin sinäkin.

  VastaaPoista
 2. Ihanan keväiset kuvat. Sateenkaarikuva erityisesti sykähdytti.

  VastaaPoista