perjantai 24. kesäkuuta 2016

Juhannus eläinystävien kanssa

Tänä juhannuksena sattui niin, että suunniteltu juhannus lasten ja lastenlasten kanssa muuttuikin yksinäiseksi. Olisihan minut kutsuttu lasten luokse viettämään juhannusta, mutta kotimiehen saaminen olisi ollut hankalaa. Kyllä näistä eläinystävistä on paljon iloa ja seuraa. Pieni haikea sävelmä sydämessä kuitenkin värähtelee.

Juhannusaaton saunalämmityksessä kaverina olivat lampaat.

Ja mukaan pääsi myös Unna ja Hilla.

Hilla ottaa juhannuksen oikealla asenteella.

Keitetäänkö nokipannukahvit?

Lammella soudellessanikaan en ole yksin. Käki kukkuu vielä suon laidassa.

Harmaalokeilla on jo poikaset hoidettavanaan.

 Närhi lennähtää rantapenkalle

Suovillan seassa hyppelehtii töyhtöhyyppä.

 Tavi-emo tuo perheensä syomään saunarannan ruovikkoon.Uintikaveriksi illalla saan varmaan telkän, joka  yleensä itaisin sukeltelee lahdukassa.Lampaiden kanssa keräsimme seitsemän yrttiä kukkaniityltä.

Lampailta sain myös juhannushalauksen!
Lempeää juhannusta kaikille yksin tai yhdessä !

4 kommenttia:

 1. Voi että, ihanat tunnelmat! Minusta eläinseura on parasta seuraa, mutta voin kuvitella, että lasten ja lastenlasten kanssa on aivan ihanaa olla.

  VastaaPoista
 2. Ihanalta tuo näyttää! Olisin onnessani, jos saisin viettää tuollaista juhannusta joskus kuvaten kaikkia ihania eläimiä ja lintuja luonnossa ja maalla. Mutta tottahan sen ymmärtää, että sinulla on aina nuo seuranasi ja välillä kaipaa lasten ja lastenlasten seuraakin.

  VastaaPoista
 3. Upea juhannus ja kertomus siitä.
  Eläimiä on seurana minullakin, veinpä yhden kanapoikaspesueen lastenlastenkin hoidettavaksi pyhien ajaksi. Samalla kesyttävät ne, niin jotta niistä tulee helppohoitoisempia.
  Kun talossa on uusi nuori koira sen opettaminen lintuystävälliseksi tai edes välinpitämättömäksi on pidempi prosessi. Ihmiset luulevat, että kissojen totuttaminen on vaikeaa, siitä nyt ei ole huolta. Vanhat kissat jotka ovat koiriin tottuneet panevat uuden tulokkaan ruotuun nopeasti.
  Hyvää kesää Sinulle ja eläinkavereillesi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista ja toivotuksista. Koirien ja kaikkien sosiaalistaminen toisiinsa onnistuu parhaiten, jos ne jo pieninä saavat tutustua eri kotieläimiin. Aina se ei tietenkään ole mahdollista. Minä nautin tavattomasti, kun saan seurata näiden touhuja. Minun vanhemmat porokoirani Pipari ja Mansi ovat hyvin äidillisiä ja hoivaavia. Nuoressa Unnassa on hieman viikaria, mutta ei senkään kanssa ole ollut suurempia ongelmia.

  VastaaPoista