tiistai 9. lokakuuta 2012

Lehmänlämmintä ja kanojen kotkotustaValokuviani on esillä galleria Foggassa Helsingissä 16. 10.-4. 11.2012 yhteisnäyttelyssä "Eläimet lähellämme" Minä vien pääkaupungin kiivaaseen sykkeeseen lehmänlämpimiä kesämuistoja ja kanojen ja kukkojen touhukasta maalaiselämää parinkymmenen canvastaulun verran.
Omat valokuvamallini horniolaiset Taisto-kukko ja sen kanat nauttivat syksystä Kolin Kortelahdessa.

Tiputkin pääsevät ulkoilemaan emon tiukassa valvonnassa.

Mustavalkea kukkopoika on selvinnyt hyvin kanahaukan hyökkäyksestä. Kanahaukka kahden poikasensa kanssa oli kanojen kimpussa. Onneksi nohevat porokoirani olivat heti tilanteen tasallla ja ajoivat kanahaukat pois. Pikkuinen Mansi-pentu löysi Mustavalkean haavoittuneena tiheästä pöheiköstä.

Nyt kanat viihtyvät enemmän puiden ja pensaiden alla. Avoimella pihalla ne oleskelevat vain silloin, kun olen koirineni pihalla. Kuvassa nuorikko Vieno.

Juhannustipuista kolme kukkopoikaa on saanut oman kanalauman uusissa kanaloissa. Omia kanojaan etsii vielä tämä reipas kukko. Jos joku haaveilee kanalaansa täydennystä, minulta voisi liietämuutama kananenkin kukkojen lisäksi.

2 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja mainiot poro- siis kanakoirat! Kiitos kutsusta, nyt avajaispäivämäärä osuu juuri niin tyhmästi, että en pääse kaupunkiin, tai jos pääsisin, menisi elämä juuri sellaiseksi parin päivän välein edestakaisin ajeluksi, mitä yritän välttää.
    Niinpä toivotan jo nyt onnistuneita avajaisia, käyn näyttelyssä jossain vaiheessa avajaisten jälkeen.

    VastaaPoista
  2. Vihdoinkin osasin oikealla tavalla kommentoida uutta blogiasi. Hienoja kuvia ja kertomuksia ...
    Itsellänikin on tipuja ja pari rouvaa hautoo edelleen, toinen väen vängällä ihan ulkolämpötilassa, katon alla kuitenkin. Ja pedot vaanii...kanahaukka eilen juuri nappasi juhannusnuorikoista yhden ja edellispäivänä oli tappanut vanhemman kanan. Koirani ovat sellaisia etteivät ne huomaa ajoissa ja odottavat petoja vain maata pitkin tulevaksi. Kova kukkojen meteli kun alkaa ne kyllä säntäävät, mutta yleensä väärään suuntaan. Soisin kyllä haukoille muutaman kukkonuorikon, mutta nehän hyökkäävät aina kanan kimppuun...

    VastaaPoista