torstai 21. helmikuuta 2013

Pilvisen talven valoilmiöitä Kolilla

Olemme saaneet kokea kaamosaikaa myös Keski- ja  Etelä-Suomessa. Joulu-helmikuun välillä aurinko on monilla paikkakunnilla paistanut alle 20 tuntia. Kuluneena talvena tämä näky on ollut harvinainen Kolillakin. Tammikuun viides oli niitä epätavallisa aurinkoisia aamuja.
Harmaasävyinen maisema on tältä  talvelta tutumpi. Omalla tavallaan rauhoittava ja kaunis.
Helmikuun kahdeskymmenes päivä oli luvattu aurinkoista, niinpä kiirehdin tervehtimään kultapalloa Kolin huipulle. Aurinko nousi puoli kahdeksan maissa. Huipulla oli muitakin aurongonpalvojia.
Aurinko säteili ja loihti meille vielä halonkin iloksemme.

Pian taas pilvet peittivät auringon,
Mutta kevättä kohti ollaan menossa ja aurinko paistaa vaikka pilven raosta.
Mikä nautinto olikaan hurutella potkukelkalla Akalta alas Kolin kylälle  ja sieltä edelleen Ala-Majan kautta Loma-Kolille. Uusi potkukelkka hankijalaksin pelittää pehmeämmälläkin polulla ja hiekotetuilla teilläkään se ei jumita pahasti.

5 kommenttia:

 1. Onneksi aurinko aina silloin tällöin näyttäytyy. Upea kuva tuo jossa aurinko valaisee pienestä raosta Pielisen jäätä.
  Täällä tykätään myös liuku- ja hankijalaksisesta potkukelkasta.

  VastaaPoista
 2. Kuljeskelin blogista toiseen ja eksyin blogiisi. Mielenkiintoista! Tulen toistekin! Tervetuloa kylään!

  VastaaPoista
 3. Ja miusta kun täällä Lapissa ei taaskaan ollu pimeää kaamosta. Lumi tuli aikaseen valaisemaan metsäsiä iltalenkkejä, kuu on valaissu kivasti ja nyt aurinko on helliny meitä oikein urakalla.. Ihana talvi!

  VastaaPoista
 4. Upeita luontokuvia - Kiitos !

  VastaaPoista