tiistai 20. toukokuuta 2014

Liinu sai viisi kissanpentua

Liinun toiset pennut syntyivät turvallisesti kotona Kortelahdessa. Varmuuden vuoksi Liinu vietti kolme viimeistä raskausviikkoa tarkoin vartioituna sisäkissana. En halunnut edellisen kevään Liinun ja pentujen etsintäepisodin toistuvan. Sen verran sydämentykytyksiä se aiheutti, vaikka päättyikin onnellisesti.
Maatiaiskissanpentujen kasvattamisesta  juttua viime vuoden blogikirjoituksessani ja myös tämän kevään Maatiaiset-lehdessä.
Liinun emän Hillan leikkuutin viime talvena. Liinua en kuitenkaan raaskinut leikkauttaa, koska minulta oli jo kyselty kissanpentuja. Isänä on sama oranssivalkoinen kulkukolli kuin viime kesänkin pentueessa. Pennut syntyivät sunnuntaina 18. 5. aamupäivällä.


Ensimmäisen pennun Liinu synnytti kammarin lattialle.Siirsin pennun makuuhuoneeseen varattuun koriin ja sinne Liinu synnyttikin loput pennut.

 Pentujakin tuli sama määrä kuin vuosi sitten eli viisi.  Kolme punavalkoista eli Hilla-mummin väristä ja kaksi vaaleampaa ja yksivärisempää.Näyttäisi olevan neljä poikaa ja yksi punavalkoinen tyttö.
Suloista kissakesää! Kesäkissoiksi nämä eivät varmasti joudu, koska ne luovutetaan uusiin koteihin vasta elokuussa.

7 kommenttia:

 1. Onnea! Hienon värisiä pentuja taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea perheenlisäyksistä!
   Jotenkin arvasin sieltä pohjoisen tuomisina pikkukoiran päätyvän mukaasi. Ihana! Haluaisin myös tuollaisen sopeutuvan viisaan alkuperäisrotuisen koiran. Sekarotuinen Ronja on tullut vanhuuttaan kuuroksi, eikä enää jaksa kiinnostua kanoja eikä kalkkunoita kaitsemaan. Makailee vaan sisällä mieluusti. Nuorempana se karkoitti niin ketun kuin kanahaukankin. t. leena

   Poista
  2. Kiitos onnitteluista! Kotieläimiin ystävällisesti suhtautuva paimenkoira on kyllä oiva kaveri eläinten hoidossa.

   Poista
 2. Onnittelut! Miten suloisia ja kauniin värisiä!

  VastaaPoista
 3. Onnea ihanista pennuista, joko kaikille on koti tiedossa?

  VastaaPoista
 4. Ei ole vielä varmaa kotia kuin tyttökissalle ja yhdelle oranssivalkoiselle pojalle.

  VastaaPoista
 5. No voi, tyttökissaa mietiskelin porokoiralle ja kahdelle exoticille kaveriksi. Ehkäpä sellainen vielä vastaan tulee.

  VastaaPoista