sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Taisto-kukko ja muut maatiaiset Jyväskylän yliopston tiedemuseossa
Jyväskylän yliopston tiedemuseossa Harjun Vesilinnassa on lokakuun 19. päivään asti vierailevana näyttelynä Kirsti Hassisen valokuvia ja multimedia, johon musiikin on tehnyt lauluyhtye Tarukki. Näyttelyssä on myös jyväskyläläisen nukkeartesaanin  Arja Leppäsen hellyttäviä huovutustöitä.


Kirsti pakkasi maatiaismatkalaukkunsa, otti Taisto-kukon kainaloon ja matkusti kimppataksilla ja junalla Kolilta Jyväskylään. 


Näyttely on Jyväskylän yliopston tiedemuseossa, jossa sijaitsee myös Keski-Suomen luontomuseo. Maatiaisten lisäksi museossa löytyy paljon  katseltavaa ja tietoa Suomen luonnosta kaloista karhuihin. Museon kioskista löytyy matkamuistoja ja   Paperisilppurin Kirstin valokuvista  suunnittelemia kortteja. Vesilinnan näkötornista avautuu kauniit maisemat yli kaupungin. Vesilinnassa on myös ravintola.
Näyttely on avoinna ti-pe 11- 18 ja la-su 12-17. Vapaa pääsy.


Näyttely pystytettiin rivakasti ammattilaisten Tanjan ja Taurin sekä ystävien Tuulikin, Eijan ja  Jorman avustuksella.Arja Leppäsen huovuttama Taisto-kukko vahtii näyttelyä lasivitriinistä. Taiston kiekumista voi kuunnella multimediassa, johon musiikin on suunnitellut ja esittää lauluyhtye Tarukki. Musiikki soi myös näyttelytilassa.


Näyttelyssä on Kirstin maatiasmatkalukku, josta löytyy tietoa suomalaisista alkuperäisroduista ja Kirstin kirjoittamat kirjat "Maatiaisten matkassa" ja "Omat kanat, omat munat, pihakanalan perustaminen".


Matkalaukussa on myös  Arjan huovuttamat lasten käteen sopivat  maatiaiskotieläimet


Arja Leppäsen huovuttamaan maatiaiskarjaan on tullut uusi kotieläin, kainuunharmaslammas.

Tämä näyttely on uudistettu versio Kolin luontokskuksen Ukon kesän 2012  näyttelystä " Luona vanhan veräjän" . Mummolan maatiaiset ovat vierrailleet myös Lieksan kirjastossa ja Seitsemisen kansallispuistossa. Yhdessä 19 minuuttia kestävän vauhdikkaan multimedian kanssa ne esittelevät monipuolisesti meidän arvokasta, elävää kulttuuri- ja geeniperintöämme ja säilyttäjien työtä.


Näyttely on maatiaismuori Kirstin kiitos rakkaille maatiaisille, jotka ovat kuuluneet hänen ja perheen elämään jo yli 30 vuotta. Malleina valokuvissa ovat usein Kirstin omat maatiaiset, jotka elävät sopuisana perheenä Kirstin kanssa Kortelahden pientilalla Kolilla.
Olet lämpimästi tervetullut tapaamaan mummolan maatiaisia Vesilinnaan!

1 kommentti:

  1. Kiitos Maatiaismuori kirjastasi! Olemme saaneet siitä todella paljon tietoa ja innostusta. Ja kirja on todella kaunis! Saimme ensimmäiset kanamme, olemme ihan aloittelijoita.
    Upea näyttely, täytyypä yrittää käydä siellä kun kuljemme Jyväskylän kautta.
    Hyvää kevättä!

    VastaaPoista