maanantai 19. toukokuuta 2014

Näkkälän Unna


Tätä en kyennyt vastustamaan. Kahdeksanviikkoinen Unna matkusti kanssani tuhat kilometriä etelään Näkkälästä Kolille. Näkkälän kylässä tapasin iso joukon pennun sukua, kuten edellisessä blogikirjoituksessani kerron. Suku vakuutti minut lopullisesti tämän koiran erityisyydestä. Unna on saamea ja tarkoittaa pikkuista. Unna oli pentueen pienin ja ainut närpiäkarvainen.

Unna matkusti rössökarvaisen veljensä kanssa. Molemmat ottivat matkan lunkisti. Pysähdyspaikoissa kaikki uusi kiinnosti.

Mansi ja  Pipari ovat Unnan kasvattitätejä.

Viisas porokoira havaitsee myös taivaalla lentävät otukset, totesi Aila Korhonen aikoinaan. Unni ihmettelee taivaanvuohta.

Unna tutustuu Kortelahden eläimiin. Kerran piti Hilla-kissan räpsästä, että Unna ymmärsi suhtautua kunnioituksella. Mutta entäs kanat ja Yrjö-kukko? Mansi seuraa vähän huolestuneena, osaako pentu käyttäytyä. Minnekäs tuo Tyyne-kana aikoo?

 Jos minä kierrän näin, niin se varmaan palaa parveen.

Pieni porokoira voi ensin paimentaa vaikka kanoja.
No rehellisyyden nimissä pitää kertoa, että seuraavalla kerralla Unna yritti palauttaa Yrjö-kukkoa laumaan ja minun piti puuttua asiaan. Nyt haarjoitellaan rauhallista oleskelua kanojen seurassa.

Terveisiä vain sinne synnyinseudulle pohjoiseen. Täällä on ihan mukavaa! Maassa ei ole lunta ollenkaan vaan valkovuokkoja.

8 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon Kirsti! Hyvän nimen valitsit. Lampaani kaima:)

  VastaaPoista
 2. Onnea uudelle lauman jäsenelle ja tietysti koko laumalle. Mainion oloinen otus!

  VastaaPoista
 3. Siskot Siggu ja Cahppe lähtevät perjantaina kohti etelän tuulia kunhan haemme heidät mukaan. Ovat vielä kotonaan Näkkäläss.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mihin päin tytöt lähtevät? Olisi mukava kuulla Nastin pennuista. Täällä Pohjois-Karjalassa Unnalla ja sen veljellä Rannulla on kesä sujunut mukavasti.

   Poista
  2. Molemmat tytöt tulevat varsinais-Suomeen. Toinen meille ja toinen tyttärelle. Pidän mielelläni yhteyttä. Minut tavoittaa sähköpostilla catti70@gmail.com

   Poista