maanantai 8. kesäkuuta 2015

Tuomen aikaan

Tuomet ovat tänä kesänä olleet kukassa ihan oikeaan aikaan. Lapsuusmuistoissani kevätjuhlapäivänä tuometkin pukeutuivat valkeaan pitsimekkoon ja kesäloman alku tuoksui vahvasti tuomenkukille. Nyt kun viikko kesäkuuta on kulunut, tuulenpuuskat ravistelevat terälehdet maahan. Kielo ja omenankukat ovat nupuillaan. Kesä tulee ihan oikeassa järjestyksessä. Hyvä, että on ollut vähän viileätä. Kaikki ei räjähdä yhtäaikaa kukkaan.


Lampaat ovat kotiutuneet hyvin ja pääsevät välillä herkuttelemaan pihanurmikon voikukilla.

Välillä paistaa aurinko, välillä sataa. Joskus paistaa aurinko ja sataa yhtäaikaa. Orvokki-tuuli katkaisi sähköt moneksi tunniksi.

Hilla nauttii kesästä ja on kaikessa mukana. Haluaa ehdottomasti myös lenkille koirien kanssa.

Liinu ei ollutkaan kantava. Minä kyllä löysin  minun mielestä Hillalle oikein sopivan kollin muutaman kilometrin päästä. Saa nähdä mitä Hilla tuumaa. Vielä on pentuihin mahdollisuus parin kuukauden ajan.

Pennut kasvavat ja sen kyllä emosta huomaa. Mansi hoitaa pentuja hyvin. Mummi Pipari haluaisi myös imettää. Maitoa ei kuitenkaan taida herua. Pipari kyllä yrittää parhaansa mukaan auttaa Mansia lastenhoidossa. Unna on hoksannut, että on saanut viisi uutta leikkikaveria. Mukava tällainen sopuisa narttulauma.

Pennut pihalla ihmettelemässä kanoja.

Yrjöstä on kasvanut oikein komia kukko.

Nykyinen kanaparveni Yrjö 2v, Tyyne 3v, Hella 4v, Vieno 3v ja Mustaruusu  2v. Kanat munivat 1-2 munaa päivässä. Kukaan ei tunnu innostuvan hautomisesta ja se on oikeastaan hyvä, koska tämä parvi on nyt aika sopiva.

Hankin tselleni uuden ajopelin. Skootterilla pääsen mukavasti kauppaan ja kauvauspaikoille Kolilla.

Tämän kesän suosikkivärini on  auringonkeltainen.


Porvoossa Fredrikan Lähteessä avataan keskiviikkona valokuvanäyttelyni. Tervetuloa avajaisiin tai kesän aikana poikkeamaan!2 kommenttia:

  1. Huikeita kuvia - jälleen kerran! Keltainen väri lumoaa.

    VastaaPoista
  2. joka ikisen kerran en vain voi olla ihmettelemättä miten nättejä kuvia, ihania otuksia ja maisemia pihat täynnä teillä . :)

    VastaaPoista