tiistai 16. kesäkuuta 2015

Maatiaismuorin matkalla

Jos asut maalla ilman autoa ja sinulla on liuta kotieläimiä, matkan suunnittelu vaatii melkoista logistiikkaa ja avuliaita ystäviä. Viiden päivän  kesämatkani onnistui kuitenkin erinomaisesti ja oli kaikinpuolin mielenkiintoinen ja maatiaisuutta pullollaan.

Ensin suunnistin kohti Porvoota. Kiiitos Anulle, että kuksasi minut Kolilta varhaiselle aamujunalle. Kouvolassa oli Raila minua autollaan vastassa ja rattoisasti rupatellen huristelimme kohti Porvoota. Valokuvanäyttelyyni  Mummolan maatiaiset tarkoitetut canvastaulut ja muu rekvisiitta olivat saapuneet perille jo edellisenä päivänä, kun inkoolaiset pennunkatsojat veivät ne Porvooseen.  Saimme  Railan, Tuulikin ja Fredrikan väen avustuksella näyttelyn pystyyn hyvissä ajoin ennen avajaisia.
kuva Tuulikki Nyyssönen
Piipahdapa katsomassa, jos vierailet Porvoossa. Näyttely avoinna kesä- heinäkuun ajan ( juhannusviikon suljettu)  ti- pe 11- 16. Fredrikan Lähteessä saa maittavaa kasvisruokaa ja myös koirat pääsevät ravintolaan.


Avajaisvieraita.

Porvoosta läksin Emmin mukana Paippisiin. Seuraavana aamuna suunnistimme aamuvarhain kohti Rymättylää. Rymättylässä saimme tutustua Sikka Talun lammastilalla lampaiden lypsyyn ja maistelimme ihanaa lammasjäätelöä.

 Suklaista lammasjäätelöä aamupalaksi.

 Lypsylle!

 Suurin osa lypsylampaista  on itäfriisiläistä lammasrotua. On joukossa myös ahvenanmaanlampaita.

Rouvat rivissä


Seuraavaksi vierailin lapsuudenystävni Mervin luona Järvenpäässä. Aamulla hän vei minut Tikkurilaan, josta pääsin junalla Mikkeliin.
Perjantai-iltana Mikkelissä Otavan opistolla  alkoi kotitarvekanalan ja pienlampurin-kurssi, jossa minä hoidin kanaosuuden.
 Otavan kaunis päärakennus

Omat kanat, omat munat-kirjani oli opiskelijoiden  kurssikirjana.

 Lauantaina vierailimme Hakalan Kertun pihakanalassa ja Villa Laurilassa, jossa oli monenlaista villaeläintä.
Kertun kanat ovat kiuruvedenkantaa


Villa Laurilassa nähtiin villaa monessa muodossa.

 Kahden viikon ikäinen laamavasa.

 Angoravuohia

Ahvenanmaanlammaspässi ja suomenlammaspässejä.

Kotiin pääsin taas kätevästo pennunkatsojien kyydissä. Nuorimmaiseni Taneli oli ollut kotimiehenä ja koiranpennut sekä muut eläimet oli hoidettu erinomaisesti.

3 kommenttia:

  1. Olipahan tiivis reissu! Voi että osaa laamavasa olla pehmeän näköinen.

    VastaaPoista
  2. Onpa taas valaiseva juttu sulla. En ole ennen kuullutkaan lypsylampaista. Hienoja kuvia eläimistä :)

    VastaaPoista
  3. Uskomattoman paljon voi mahtua 5 päivän reissuun! Hienoja kuvia sinulla - taasen!

    VastaaPoista