keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Koju ja känny eli uusia kokeiluja kuvauksessa

Kohta on taas se kiihkeä aika, kun Käränkän jäät vapautuvat ja telkät, kuikat, haapanat, sorsat ja isokoskelot toivottavasti saapuvat. Harmaalokit ja kuovit ovat jo tulleet. Joutsenten ja kurkien ääni on kuulunut kauempaa.


Tänä keväänä olen varustaunut hieman paremmin. Aion tuonne nimennokkaan laittaa piilokojun. 


Olen myös siirtynyt älykännyaikaan. Ylempi kuva on otettu laadukkaalla kännykameralla ja alempi järjestelmäkameralla. Eipä ole kännykkäkuvankaan laadussa paljon valittamista ainakaan nettikoossa. En kuitenkaan hankkinut kännyä valokuvien takia, vaan enemmänkin videoiden. Vielä opettelen videoiden siirtämistä nettiin. Ehkä keväämmällä saan tänne blogiinkin jotain. Mukava on opetella uusia asioita.
Kojukuvausta harjoittelin kotipihalla lintujen ruokintapaikalla.  Yhtäkkiä vakiovieraat mustarastaat, punatulkut, tiaiset ja punarinta pyrähtivät pois.


Koivunoksalle lensi varpushaukka.


Kiitos kojun, sain tarkastella ja kuvat sitä rauhassa.


Odotettavissa jännittävää kevättä.


2 kommenttia:

  1. Vau, mitähän vielä saammekaan nähdä, kun heti kokeilussa jo tämmöistä!

    VastaaPoista
  2. Minulle nuo aamuiset rauhalliset istumiset lammen rannalla ovat päivän parasta aikaa. On mukavaa, kun voin tehdä sen nyt täysin lintuja häiritsemättä. Aikaisempien kesien tarkkailun perusteella tiedän aika tarkkaan, mihin koju kannattaa pystyttää. Kuvat, jos onnistuneita tulee, ovat sitten ylimääräistä bonusta.

    VastaaPoista