keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Värikkäitä yllätyksiä lintulaudalla

Lintujen talviruokinta on yksi rakkaimmista harrastuksistani. Pystyn seuraamaan lintuja työpöydältäni makuuhuoneen ikkunasta. Niinpä koneella työskentely keskeytyy aina mukavsti, kun lintulaudalla tapahtuu jotain.Jotain värikästä vilahti silmissäni. Uusi tuttavuus lintulaudalla! Tikli on kulttuuriseutujen  lintu Etelä-Suomesta. Satunnaisia vierailijoita voi eksyä pohjoisempaan. Tikli on saanut nimensä iloisesta viserryksestä "tiklit, tiklit"


Tiklejä on kaikkiaan kuusi.
Hyvin tikli sopii Kortelahden värikkääseen lintulautaseurueeseen. Punatulkut, urpiaiset ja tiklit syövät kaikki auringonkukansiemeniä maasta. Tarjolla on myös pähkinärouhetta.


Yksinäinen pikku urpiainen on viihtynyt koko talven Kortelahdessa.


 Viherpeippoja on yli kymmenen linnun parvi.


Viherpeippo


Närhiä on ainakin viisi. Yhdessä tikkojen kanssa ne rohmuavat talipötkön aika nopeasti.


Käpytikka


Harmaapäätikka
Talitiaisia on runsaasti, useampi kymmen, sinitiaisia muutamaja yksi hömötiainen.


 Värikästä vilskettä lintulaudalla riittää. Tammikuun viimeisenä viikonloppuna on perinteinen Pihabongaus 2018


Toivottavasti tiklit viihtyvät siihen asti.

6 kommenttia:

 1. Ihanat värikkäät linnut! Ihan mahtava tuo kuva, jossa on tiklit, urpiainen, punatulkut ja viherpeippokin taitaa vielä olla. On siinä todellakin värikkäitä höyhenpeitteitä monenlaisia. Niin kauniita!
  Ihanat kuvat.
  Tiklejä täälläkin jostain syystä hirmu harvoin näkyy, mutta viime viikolla tarkkailin, kun ne aterioivat keltakaunokilla. Taitaa olla sopivan ohdakemainen, kuulemma syövät ohdakkeen siemeniä.

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Kiva, värikäs porukka sinulla ruokavieraina. Minusta tuntuu ja olen ollut näkevinäni ettei meillä ole tätä talvea viettämässä yhtään sinitiaista. Vaikka niitä on viime vuosina ollut toistakymmentä. Kurja kesä oli pikkulinnuille yleensäkin kohtalokas ja sinitiaisille eritoten. Toivottavasti kanta elpyy ja meillekin niitä vielä tulee. Sovitaan että ensi kesä on kaunis ja lämmin.
  Onko siellä Kolilla päin korppeja?
  Täällä ne ovat lisääntyneet tuon peurakannan ja metsästyksen myötä. Joka ilta näkee ja kuulee koko perheen tai suvun lentävän yöpymiskorpeensa. Eikä pienenmpiä varislintuja kuten variksia tai närhiä ole niitten tulon jälkeen ollut. Kumpa kanahaukankin häätäisivät.

  VastaaPoista
 3. Tillin tieteellinen nimi Carduelis carduelis tulee ohdakkeesta eli sen siemenet ovat herkkua. Käränkävaaralla asustaa korppiperhe. Lentelevät tästä yli. Varikset eivät tule pihapiiriin. Harakat joskus, mutta ovat kovin varovaisia. Nyt muuten tuli urpiaisia lisää.

  VastaaPoista
 4. Kauniita nuo tiklit. Hienosti siellä on monia lajeja. Meillä ei ole noita näkynyt. Eikä urpiaisia, talitinttejä on ollut paljon ja sinitinttejäkin.
  Vain käpytikkoja on ollut, ikinä en ole nähnyt muita tikkoja.
  Punatulkkuja tuli monia, tänään näin ensimmäiset keltasirkut.
  On mukava seurata lintujen touhuja!

  VastaaPoista
 5. Meillä käy yleensä useampikin harmaapäätikka lintulaudalla. Tänä talvena en ole nähnyt ensimmäistäkään! Käpytikkojakin on ollut mielestäni vähemmän. Mietin että olikohan kylmä kesä niille kohtalokas. Tikli on hieno lintu, en ole koskaan nähnyt sellaista livenä.

  VastaaPoista
 6. Vautsi kuinka hyviä kuvia oletkaan ottanut! Ihania lintusia <3 Mukavaa loppuviikkoa Sinulle <3

  VastaaPoista