torstai 5. heinäkuuta 2018

Maatiaiskaverit


Kesäpäiväni kuluvat rattoisasti- toivottavasti- maatiaiskavereideni seurassa. Aamuisin päästän kanat ja vuohet vapaaksi seurustelemaan pihaan kanssani.  Kissatkin tulevat heti paikalle.


Huuru ja Nippe ovat ystäviä. Välistä pitää kuitenkin veljellisesti painiskella. Nippe suhtautuu ihmisiin  ujosti, mutta  reipastuu koko ajan.


Huuru haluaa tutustua kaikkiin.  Moi Liinu!


Sulevi yrittää säilyttää arvokkuutensa, vaikka vähän jännittää. Hella luottaa Suleviin.


Mitäs Maija on saanut aamupalaksi?


Koiria vuohet vielä aristelevat. Siksi toistaiseksi Mansi ja Unna ovat saaneet tutustua vuohiin aidan toiselta puolen.


Luna-mammalla on 8 pentua. Luna on sijoitusnarttuni, joka tuli Kortelahteen synnyttämään ja hoitamaan pennut luovutusikään. Luna ei ole tottunut kotieläimiin. Mukavasti se on tehnyt tuttavuutta kissojen, vuohien ja vähän kanojenkin kanssa.


Lunan ja minunkin päätyöni on kuitenkin huolehtia Lunan kahdeksasta pennusta.


Unna on jonkun verran saanut tehdä paimennustöitä. Tosin sonnipojat ovat aika haasteellisia paimennettavia.


Vasikat tulevat usein tervehtimään minua ikkunan alle. Kortelahdessa kaikki laitumet onneksi sijaitsevat talon ympärillä. Ja sekä sonnipojat että vuohet nukkuvat ihan talon vieressä. Se onkin turvallista, koska alueella liikkuu ainakin yksi karhu ja luultavasti myös ahma.4 kommenttia:

  1. Kuvistasi ja jutuistasi syntyy hirmuinen vuohukuume. Niin symppiksen näköisiä ja oloisia, niin kuin kaikki kotipiirisi asukkaat. Toivottavasti pedot eivät uskalla ihan talon viereen ja eläimet osaavat hakeutua turvaan. Pitäisiköhän niille rakentaa ramppi, että pääsevät ikkunasta makuuhuoneseen vaaran uhatessa ;-)
    Luna on pentuineen niin liikuttava, siinä on melkoinen katras pyöristymässä ♥

    VastaaPoista
  2. Millä konstilla saat istutukset varjeltua noilta pukeilta? Minä aikoinaan en edes laittanut kukkia silloin kun meillä oli vuohia. Vaikka vuohet eivät irrallaan oikeastaan olleetkaan aina kuitenkin silloin tällöin joku onnistui syömään ensimmäiset voikukat ja siitä alkaen kaiken muunkin kaunistuksen.
    Kerran navetan ikkunanraosta ulos tullut vuohi söi ison joulutähden jonka olin hetkeksi tuonut ulos vaihtaakseni siihen mullan. Myrkyllinen tai ei, vuohi ei tuosta ollut moksiskaan.
    Puhtia Sinulle kesäpuuhiisi!

    VastaaPoista
  3. Ne vähät kukat, jotka mulla on, roikkuvat amppeleissa. Pihan kukkaniitty olisikin toivottavaa syödä. Samoin marjapensaan alaosat voi huoletta mennä kilien suihin. Vuohet sopivat tällaiselle laiskalle ihmiselle. Ei voi olla hoidettua puutarhaa, kun vuohet sen kuitenkin söisivät.

    VastaaPoista
  4. Just tollatapaa niitten kanssa täytyy aatellakki. Hienoa!

    VastaaPoista