maanantai 16. heinäkuuta 2018

Hellevaroitus!Tämän hellekesän suosituin paikka Kortelahdessa on ollut  saunaranta ja Käränkälampi. On niin kuumaa, että kohta vuohet ja kissatkin  uivat.

Aamuruuhkaa saunapolulla


Välillä tunteetkin vähän kuumenevat..


Huuru on vielä pomo, mutta Nipen  itsevarmuus kasvaa yhdessä koon kanssa.


Luna ja pennutkin ovat jo päässeet  saunarantaan. Tosin ihan omassa rauhassa, koska Luna suhtautuu hieman epäillen liian tuttavallisiin kissoihin, kukkoon ja muuhun Kortelahden väkeen. Se keskittyy pentujen hoitoon ja suojeluun. Ilman pentuja ulkoillessaan se on jo kissojen kaveri ja kanatkin ohitetaan rauhallisesti.


Kaksiviikkoiset pennut alkavat kerätä kokemuksia ja pöpöjä tulevaan elämään ja vastutuskyvyn luonnolliseen kehittymiseen ymäröivästä maailmasta.


Koirat vilvoittelevat  vedessä kahlaillen.


Minä uin monta kertaa päivässä. Omassa lahdukassa saa uida kaikessa rauhassa nakuna. Vaikka minulla onkin tunne, että minua tuijotellaan.
Sonnipojat ovat siirtyneet rantalaitumelle, kun aita saatiin vihdoin valmiiksi. Täällä maisemanhoitourakkaa riittääkin varmaan loppukesäksi  rantaruovikossa ja niityllä.
Iltapäivällä kaikki etsivät viileitä  paikkoja siestan viettämiseen. Sekä vuohien että vasikoiden laitumella on runsaasti puita, joiden varjossa on hyvä levätä.  Kaikkien laitumien läpi virtaa puro, joten raikasta vettä on aina saatavilla.
Sisälläkin on miellyttävän viileää. Vanha hirsitalo ei lämpiä kovin herkästi. Nyt kuitenkin helteiden jatkuessa viilennän taloa ilmalämpöpumpulla. Hellevaroituksesta huolimatta Kortelahdessa nautitaan kesäpäivistä. Aamut ulkoillaan ja päivällä levätään.


3 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja tunnelmia <3 Sinun blogissa tulee aina nii hyvä fiilis <3 Mukavaa uutta viikkoa!

    VastaaPoista
  2. Ihania kavereita sinulla siellä ja totisesti sinua pidetään tarkasti silmällä näköjään, kun teet jotain epäilyttävää kuten pulahdat veteen :-D

    VastaaPoista