lauantai 1. syyskuuta 2018

Mansi vei lapset Lappiin

Pilvipolun Mansi järjesti kahdelle pojalleen elämysmatkan Lappiin.


Mukana olivat Pilvipolun Velho-Sahfi ja Pilvipolun Velho-Tilko. Ja ihmiset Milla, Tytti ja Kirsti.
Pääsimme samoamaan Kittilän Kinisjärven metsissä, tievoilla ja Liivajoen törmällä Heidi Nikumaan vetämälle retkelle. Mukana olivat myös Kille-poro, lapinkoira Mörri ja bordercollie Ralli. Mörri ja Ralli ovat porokoiria. 
Heidin  yritys Kairan palvelut tarjoaa mm porosafareita, käsitöitä, liikuntaa ja erilaisia hoitoja. 


Alkavaa ruskaa Liivajoen törmällä.


Mörri sai leikkiä Mansin kanssa. Ihastus oli molemminpuolinen.


Kaikki mukana olleet neljä uosta tulivat hyvin  toimeen keskenään.  Evästauolla nautittiin nokipannukahvit ja erinomaista poromakkaraa. Toivottavasti Kille ei loukkaantunut. Kiitokset Heidille ja Antille unohtumattomasta retkestä!


Seuraavana aamuna olimme Sammun tuvalla Kittilän Sirkassa. Mansi jäi nyt mökkiin ja antoi pojille luvan tavata ihania tyttöjä Inkaa ( Mieluisa Äkkilempi) ja Unnaa ( Mieluisa Salarakas). Inka ja Unna ovat Riikka Kenttälän porokoiria.


Kiipesimme lähellä olevalle Kellostapulille. Riikka otti retkelle mukaan myös yhden porokasvattinsa, Asserin. Riikka huolehtii perheensä yrityksen porosafareista ja kasvattaa ajoporoja.
Asseri suhtautui luottavaisesti koiriin, jotka osasivat käyttäytyä.


Kiitos Riikka, upea  Asseri sekä Inka ja Unna!


Iltapäivällä ajelimme taas Rovaniemen suuntaan Marraskoskelle Kätkänpaimeneen. Siellä Marjo Mattila on aloittanut lammaskatraansa kanssa paimenkoulutuksen, joka painottuu yksilölliseen opetukseen ja metsäpaimennukseen. Meille Marjo oli järjestänyt yönyli retken. Tilko sai aloittaa lampaiden kuljetuksen kotitilalta metsän halki leiripaikalle.


Töitä jatkoi Mansi.


Sitten oli Sahfin vuoro. Kaikki suoriutuivat tehtävästä hyvin. Lampaille annettiin aikaa ja vauhti oli rauhallinen. Mansilla oli vähän vaikeuksia rauhoittua tauolla. Niinpä sen piti silloin käydä pieni kierros luultavasti oravan jäljillä. Pojista polvi paranee eli Mansi-mamma saattoi olla ylpeä tunnollisesti töitä tekevistä pojistaan.


Illalla lampaat järjestivät mukavasti vielä töitä, kun karkasivat aitauksesta.Niiden annettiin ensin vähän aikaa nauttia Lapin jängän antimista.


Pojat saivat tehtäväkseen palauttaa ne aitaan.


Veljesten yhteistyö oli upeaa katseltavaa.


Vielä iltaleikit ja sitten nukkumaan telttoihin. Yö sujui rauhallisesti ja lampaatkin pysyivät aidassa. 


Aamulla vietiin lampaat syömään leirin viereiseen metsikköön.


Hienosti Mansi ja pojat ottivat omat paikkansa lauman kuljetuksessa ja kääntämisessä.


Mansi, pojat ja me muut mukana olleet kiitämme Marjoa ja lampaita elämyksellisestä metsäpaimennusretkestä!
2 kommenttia:

  1. Hienot maisemat ja mahtavia värejä jo! Ihana katsoa koirien työskentelyä selvästi rauhallisissa merkeissä lampaiden tahtiin.

    VastaaPoista
  2. Ruska on käynnistymässä. Viikkoa myöhemmin olisi varmaan jo räiskynyt. Oli kyllä todela mukava irtiotto sekä ihmisille että koirille.

    VastaaPoista