lauantai 7. syyskuuta 2019

Sulevin ja Vuokon syysyllätys


Vuokko kananen innostui elokuun lopulla hautomaan. Makasi munien päällä ja mulkoili minua, että tähän et puutu. Ennen Lapin reissua katsoin hanskat kädessä ja totesin, että munia on kolme. Ajattelin, että hautokoon. Ei noista suurta lisäystä kanalaan tule.  Kun tulin matkoilta, alkoi olla kolme viikkoa täynnä. Ei kuulunut piipitystä. Kun nostin pakolla Vuokon pesältä, siellä oli kahdeksan munaa. Vuokko meni kiireesti takaisin. En raaskinut väkivalloin  lopettaa tiputoiveita. Kun  reiluun viikkkoon ei ollut tapahtunut mitään, päätin lopettaa turhan touhun.  Nostin Vuokon pois pesältä ja höyhenten seasta hypähti  yksi tipu. Päivemmällä Vuokko ja tipu olivat lähteneet liikkeelle. Tarkastin muut munat eikä sisällä ollut elonmerkkejä.
Tässä ainokainen vajaan vuorokauden ikäisenä.  Sukupuolesta ei vielä tiedä. Veikkaan kukkoa ja toivon kanaa.


Vuokko pitää hyvää huolta pikkuisesta, joka on tässä 6 päivän ikäinen.


Vappu on kovin kiinnostunut, mutta Vuokko ajaa päättäväisesti kauemmaksi.


Sulevi saa syödä samasta ruokapöydästä. Se on ottanut isyyden hyvin vakavasti eikä suostu menemään ulos, kun ei kerran Vuokko ja tipukaan pääse.


Kortelahden kanat ovat hornionkantaa

3 kommenttia:

  1. Tiput on kyllä vastustamattoman ihania!Meillä kolme kanaa lettuilee ja annetaan heidän hautoa muutama muna:)

    VastaaPoista
  2. Hellyttävä kirjoitus, sinulla on suuri ja lämmin sydän !

    VastaaPoista
  3. Niin suloinen, että! Ihanan topakka Vuokko emo on varmasti nyt tarkkana pienokaisestaan ja taitaa se Kirsti ' mummollekin ' olla mukavaa seurattavaa. 🤗

    VastaaPoista