tiistai 1. lokakuuta 2019

Kuusamon kuukkelit, kotkat ja kosketTein syyslomamatkan Kuusamoon Oulangan kansallispuistoon ja kotkakuvauskojulle.


Julkisila kulkueuvoilla Kolilta Kuusamoon pääsee linja-autolla Kajaanin kautta. Takaisinpäin  tullessa jouduin tekemään mutkan Ouluun, muttei se haitannut, kun kävin moikkaamassa pikkusiskon perhettä. Bussi etupenkillä istuen oli joutuisaa ajaa halki ja poikki  Suomen ruskamaisemia ihaillen.


Oulangan luontokeskukseen on nyt uusi hieno tie. Nämä kuvat ovat tien varrelta.


Kuusamossa ruska ei ollut enää komeimmassa loistossaan, mutta maisemat upeita niin kuin voi odottaa Suomen kauneimmaksi mainitussa kunnassa. Säät olivat mukavan vaihtelevat: aurinkoa, sumua, pientä sadetta ja pilvipoutaa.
Kurssikaveri Kaijan ottama kuva minusta ja minun uudesta riddaristani Myllykoskella. Kyllä ahvenanmaanlampaanvillasta neulottu villapaita on paras asu vaihteleviin syyssäihin.
Mukava huomata, että kansallispuistot ovat nykyään suosittuja perheiden retkikohteita. Lauantaina Myllykoskella oli vilinää. Luonto on paras seikkailupuisto lapsille.
Kotkakojulla kansallispuiston ulkopuolisella vaaralla kävimme kolme kertaa ja joka kerran vanha kotkapariskunta näyttäytyi.  Kuvauskojujen ikkunoista avautui  kaunis koillismaan vaaramaisema.
Tapasimme myös kuukkeleita


sekä närhiä, hömötiaisia, talitiaisia, peippoja, käpytikan ja harmaapäätikan. Kuulimme palokärjen, mutta se ei tullut ruokinnalle.


Varpushaukka kyttäsi saalista ja riiteli närhen kanssa.

Koillismaan linnut ja maisemat ruskan väreissä-kuvauskurssin järjesti Kuusamo Nature Photography. Täämäntapainen valokuvauskurssi on hyvä vaihtoehto omatoimiselle  syyslomalle. Muutamassa päivässä näkee paljon, pääsee hyviin kuvauskohteisiin ja oppii aina uutta. Kiitokset osaaville ja avuliaille oppaille Jarmolle ja Heikille!


1 kommentti:

  1. Hienoja maisema- ja lintukuvia. Ja tosi on, villapaita on ihanan rento ja lämmin asu syksyisiin luontohetkiin. Ihmetellä pitää kuinka luonto on hienot värit monelle lintulajille tehnytkään. Hyvällä kameralla ja kuvaus osaamisella saadaan mekin ei-ammattilaiset niistä näin kuviesi kautta ihailla.

    VastaaPoista