tiistai 26. marraskuuta 2019

Jos tahdot tietää mitä on pimeä


Maarit Hurmerinnan "Jos tahdot tietää mitä on pimeä" on yksi lempilauluistani. Vaihdan vain lokakuun paikalle mieluummin marraskuun.

Jos tahdot tietää mitä on pimeä
Asu luonani marraskuu.
Jos tahdot nähdä mitä on valo
Pysy luonani kesään


Muistelin ja samalla selailin, mitä olen kuvannut vuosien varrella täällä Kortelahdessa marraskuussa. Silloin kuvauspäiviä on ollut vähiten. Harvat aurinkoiset päivät olen tallentanut tarkkaan mutta harmaiden päivien kuvia on vähän. Nämä kuvat löysin syksyltä 2012. Marraskuussa mieleni on usein levoton. Pimeinä ja tylsinä päivinä mietin elämää taaksepäin ja eteenpäin.
Marraskuussa iskee helposti masennus ja yksinäisyys. Tuntuu, että on kiipelissä.


Eikä tiedä, mihin suuntaan pitäisi lähteä.


Marraskuu on myös muutoksen kuu.  Ei kannata jäädä roikkumaan harmauteen, ei syöksyä epätoivoon, on siis ponnisteltava ylöspäin kohti jotain uutta. Marraskuu pakottaa uhkarohkeisiin päätöksiin.


Nämä Maaritin sanat sopivat hyvin tämän vuoden marrskuun tunnelmiini:

Kun polttaa ikävä ja kaipuu on mennä
Ja palaa ikävä jäädä

2 kommenttia:

 1. Taiturimainen kiipeilijä siellä :) On kyllä kauniit kuvat, vaikka onkin sumu.
  Täällä Tampereella sataa nyt lunta,räntää tai jotain sellaista. Aamulla se tuli vetenä. Vois vaan käpertyä sisälle lukemaan, mutta lähteä pitäis ulos sadetta päin.
  Tämä marraskuu on mullekin ollut muutosten kuu, mielessä muutos. Ei kuitenkaan muutto enää :)) Joulukuussa se selviää, toteutuuko vai ei.
  Hyvin aikaan sopiva tuo kappale!

  VastaaPoista
 2. Hyvät laulun sanat. Onpa rohkea kissa. Tuossa on sellaista rohkeutta, että meidän ihmistenkin kannattaisi ottaa tuosta mallia tehdä tarvittaessa rohkeita päätöksiä kun niiden aika tulee. Rauhoittavia luontokuvia. Luonto lepää. On aika levätä ihmisenkin marraskuussa. Mukavaa Joulun odotusta. Marraskuu on silloin muisto vain.

  VastaaPoista