maanantai 13. heinäkuuta 2020

Reposaarta juhlavasti suomenhevosen kyydissäHeinäkuisena perjantai-iltapäivänä Reposaaren kaduilla nähtiin häivähdys menneen ajan loistoa, kun Rehulan talli ystävineen  järjestivät hienon hevostapahtuman.


Juhlavaunut ovat olleet käytössä Hämeenkyrön pappilassa jo 1840-luvulla. Ne on entisöinyt Jenni Mäntynen T:mi Kiesimestari, Ypäjä. Tiettävästi Rehulan juhlavaunut ovat vanhimmat aktiivikäytössä olevat vaunut.


Vaunuja veti 8-vuotias suomenhevosruuna Rehulan Nopee eli Erkki. Matti, Maria ja Roope Rehula olivat pukeutuneet tyylikkäästi ajan hengen mukaisesti.


Roope toi Jagge-poninsa ilahduttamaan Reposaaren lapsia.Myös Erkki sai paljon ihailijoita. Taisi muutaman hevostytön haaveet lähteä oikein kunnon laukkaan.


Puukoulukortteliin tuli paljon reposaarelaisia lapsiperheitä.


Piha täyttyi nykyisistä ja tulevista saaristokoululaisista. Ei tarvitse Porin päättäjien olla huolissaan, ettei Reposaaren kouluun riittäisi lapsia.Kuva 1800-1900 lukujen vaihteesta kertoo, että Reposaaressa on ollut hevosia ennenkin. Tämä Emil Sillanpään kauppa sijaitsi Kirkkokadun ja Amiraalinkadun kulmaukessa eli puukoulukorttelin  vieressä, jossa nykyisin on pienkerrostalo. Muutamaan vuosikymmeneen ei Reposaaressa ole nähtävästi kukaan pitänyt hevosia. Kuva Jorma Holmin arkistosta.


Lähdetäänpä Rehulan Nopeen matkassa Reposaari-kierrokselle. Taustalla VPK:n juhlatalo.


Käännytään Amiraalinkadulta Kirkkokadulle
Reposaaren norjalaistyylinen kuusikulmainen kirkko ja kahdeksankulmainen kellotapuli. Kirkko on rakennettu 1876, kun Reposaaren satamassa usein käyvät norjalaiset merimiehet akoivat suunnitella kirkon rakentamista. 


SatamapuistontielläTaustalla Rantamakasiini, johon avataan piakkoin Turo`s Holy Smoke-ravintola.


Rantapuisto


Kaivokadulle


Kiitos Rehulan talli, Roope, Matti ja Maria!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti