keskiviikko 19. elokuuta 2020

Ketunmarjoja, tyrniä ja pieni tytöntyllerö

 

Elokuussa on ripaus haikeutta. Ensimmäinen kesä Reposaaressa  alkaa olla ohi. Se on ollut ihanan idyllinen. Kesä on ollut myös hyvä hengähdystauko korona-ajasta. 

Lapset ja lapsenlapset ovat vierailleet täällä jo useamman kerran. Elokuussa vietettiin pojanpoikani Hugon 8-vuotissynttäreitä Reposaaressa. Räpsöö on paras paikka mummilaksi. 


Pääskyset poikasineen kokoontuivat suuriksi parviksi ja ovat jo matkalla etelään.

Samoin kottaraiset. Pieta vilkutti hyvästiksi, ensi kesään! Harmi, että minulla oli vain kännykamera mukana matkalla leikkipuistoon. En ole nähnyt näin suurta kottaraisparvea sitten lapsuuden.Pihlajanmarjat hehkuvat aamuvalossa Satamapuistossa ja iltavalossa Takarannalla.


Elokuun auringonlasku Takarannalla.

Koirien kanssa löysimme uuden aamulenkkipaikan. Aallonmurtajalla koirat saivat juosta vapaana, koska ei ole enää linnunpoikasia.


Tyrnimarjat ovat kypsyneet.
Tämä valo,tämä maisema!

Kottaraisetkin palasivat hyvästelemään, kun ihailin auringonnousua omalta parvekkeelta. 


Elokuussa elämä kukoistaa 


17. 8. 2020 syntyi Pietalle pikkusisko. Tervetuloa maailmaan pikku Valmu, elokuun suurin lahja!

6 kommenttia:

 1. Suuret onnittelut pikkuisen Valmun saapumisesta koko perheelle! Ihana kuulla, että sinne on helppo tulla muidenkin lasten lapsineen mummia katsomaan.
  Tuo ihana aava meri on sellainen, johon ei voi ikinä kyllästyä. Ja sitten vastapainona ihastuttava puukaupunki. Kyllä elämä meitä toisinaan hemmottelee ja antaa täydellä kauhalla sille, joka vastaanottaa.

  VastaaPoista
 2. Paljon Onnea pikku Valmulle ja koko perheelle!
  On hienoa että on ollut hyvä kesä! Sullakin muuttoa yms takana. Onhan se ollut aina vähän haikeaa kun kesä on ohi. Ite oon nyt ollut liian hikinen ja stressaantunut kuumuudesta, ettei ole kesää (vielä) ikävä. Aina kun saa yhden hikisen päivän menemään jotenkin. Ihan tuntee kuvistasi sen raikkauden mikä mereltä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, että meri raikastaa. Vaikka on ollut kuumia päiviä, ei ole ollut ahdistavan uuvuttavia.Eikä hyttysiä! Siitä olen erityisesti nauttinut. Voi oleskelka paljon enemmän pihalla ja pitää ovet ja ikkunat auki.

   Poista
 3. Suloinen pieni ihminen on syntynyt! Kaikkea hyvää hänelle ja läheisilleen! Kauniit kuvat oli muutenkin Reposaaresta. Tuli tuosta vauvelista mieleen, että meillä esikoinen oli Räpsööläinen, kun syntyi sinä ainoana vuotena, jolloin siellä asuimme. Toiseksi vanhin on myös länsirannikolla syntynyt, nuorimmat ovat täkäläisiä.

  VastaaPoista
 4. Onnittelut koko perheelle Valmun syntymän johdosta.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista