perjantai 7. elokuuta 2020

Lomalla kotona Reposaaressa

Kun heinäkuun lopussa viimeinenkin koiranpentu lähti omaan kotiinsa, päätin aloittaa kesäloman. 
Tajusin, että tässähän minulla on lomakaupunki ympärilläni. Ei tarvitse matkustaa mihinkään. Eikä ollut ongelma saada ystäviä ympäri Suomea seurakseni nauttimaan Reposaaresta ja vaihtamaan vapaalle.

Nyt kun ravintolat saavat taas olla auki, pääsin vieraitteni kanssa  testaamaan Reposaaren ruokapaikkoja.  Vanhin ja perinteisin on ravintola Reposaari Satamapuistossa. 
Sen kalapöytä on kuuluisa monenlaisista silakkaherkuista. Kuumana kesäpäivänä viihtyisä, vilpoisa kuisti on paras ruokailupaikka.
Merimesta tekee kunniaa meren ja kalan Reposaarelle. Samalla voi tutustua kalasatamaan ja ostaa kalakaupasta viemisiksi paikallista, raakaa tai viereisessä kalatehtaassa valmistettua tuoretta kalaa. Minun bravuurini vieraille on uudet perunat, kukkakaalipaistos ja aurajuustolla kuoruettu savulohi, jonka saan valmiina kalakaupasta. 
Merimestan kalapöytään saavutaan kauempaakin herkuttelemaan. 


Heinäkuun lopulla vihdoin avasi ovensa Satamapuiston makasiinissa Turo's Holy Smoke. Se tarjoaa maukkaita hampurilaisia, tacoja, falafel vohveleita ym. Olen käynyt  jo kolme kertaa herkuttelemassa eikä ole muuta ongelmaa kuin asiakasryntäys, mistä johtuen välillä ruokaa voi joutua odottelemaan. 

 Odotus on kyllä kannattanut. Annokset ovat maukkaita ja värikkäitä niin kuin sisustuskin.


Tervetuloa ruokamatkalle Reposaareen! Täällä on lyhyen matkan päässä toisistaan kolme erinomaista ravintolaa ja ruokaa varmasti jokaisen makuun. 

Räpsööläiset järjestävät myös tapahtumia kuten Tour De Räpsöö, naisten hilpeä pyöräretki, jossa kilpaillaan parhaasta hatusta ja puistokirppis.


Kesälomaan kuuluu tietysti myös matonpesu ja kahvit aurinkoisella pihalla.

Unna ja Mansikin ovat lomalla. 


Parasta ehkä koirien mielestä oma puolenkilometrin pituinen uimaranta Yyterin pohjoispuoella Mäntyluodossa.  Tästä Porin kaupunki saa monta plussaa ja hännänheilutusta. Koirarannan vieressä on veikeä kahvila meren rannassa, kuulemma Suomen haukutuin. 
Reposaaressa kannattaa aina varata aikaa kävelylle. Minä teen kävelyretket mieluiten varhain aamulla tai illalla ennen auringonlaskua. Lopuksi voi vaeltaa Takarannalle aamun valoja tai auringonlaskua ihailemaan. 
LuotsikadullaKirkkokadun söpöin talo

Lontoon ranta ja takaranta elokuisessa aamuvalossa.2 kommenttia:

  1. Eipä kannatakaan lähteä muuanne lomalle. Sulla on niin uutta siellä vielä kaikki, että nähtävää riittää. Merikin on niin hieno!

    VastaaPoista
  2. Nämä postauksesi ovat ihania matkailumainoksia Räpsöölle! Nousi vesi kielelle.

    VastaaPoista