tiistai 19. tammikuuta 2021

Lunta ja ketkupolkkaa Räpsöössä

Eräs porilainen ystäväni sanoi, että olet kyllä onnekas, kun ensimmäinen kesäsi ja talvesi Reposaaressa ovat näin hienoja. Ei kesät ja talvet kuulemma täälläkään ole aina täydellisiä. Minulla onkin tunne kuin olisin muuttanut Carl Larssonin maisemakuviin, jossa idyllisessä pikkukaupungissa on aina ihana kesä tai kaunis luminen talvi. 


Satamapuisto ja Kaupparannan kioski talvimaisemassa


Reposaarelaiset ovat innokkaita pilkkijöitä ja sitäkin tehdään porukassa. Pieta ensi kertaa suksilla Satamapuistoon tehdyllä ladulla. Reposaaressa nautitaan talvesta kaikin tavoin. Räpsööläisten jäätaidetta ja jäälyhtyjä Satamapuistossa. 


Junnilassa on käsipelillä kolaten aurattu koko lammen kiertävä luistinrata. Ihailtavaa talkoohenkeä. Urheilukentän kaukalossa on lisäksi jäädytetty luistinrata. Täällä pidetään huoli, että lapset pääsevät nauttimaan talvesta.Nyt räsööläiset liikkuvat potkureilla. Reposaaren leveät, hiljaiset kadut ovatkin mainioita kelkkailuun. 


Muistan, kun viime kevättalvella Kolilla jätin haikeana hyvästejä potkukelkkailulle. Kun punainen kelkkani sitten varastettiin, ajattelin, että eipä tuo haittaa. Turhaa olisi vain tilaa vienyt muuttokuormassa. Onneksi sain Lauran perheeltä aidon räpsööläisen potkurin. Nyt olemme jo yli viikon verran ketkupolkkaileet koirien kanssa. Lupaavasti näyttää siltä, että kelkkakelejä riittää ainakin koko tammikuun. Voi kun me nautitaan!

Tiedoksi blogini lukijoille, että aloitan kolumnistina Kodin Pellervo-lehdessä. Ensimmäinen kolumni ja minun esittelyni on lehdessä 1/21, joka ilmestyy keskiviikkona 20. 1.  2021.
 

5 kommenttia:

 1. Siellä on todella kuvauksellista - ja osaat ottaa ne ihanimmat kuvat!
  Voi kun kiva kuulla, että aloitat Kodin Pellervossa. Se on niin sympaattinen lehti, varmasti juuri sopiva sinunhenkisellesi kirjoittajalle!

  VastaaPoista
 2. Minustakin on mukava kirjoittaa. Aiemmin kirjoitin blogia Kodin Pellervon nettisivuille. Nyt en voi tukeutua valokuviin. Pitää saada asia perille mielenkiintoisesti pelkällä tekstillä. Siinä on haastetta.

  VastaaPoista
 3. Hienoa, juuri vuodenvaihteessa tilasin Kodin Pellervo-lehden, joka on minusta yksi aikakauslehtien parhaimmistoa, sitäkin olen lukenut kauan, kauan kuten hienoa blogiasi. Kyllä Reposaaressa on hienot maisemat, kuten tällä hetkellä myös täällä Kymijoen varrella Kouvolassakin !Kaunista talvea !

  VastaaPoista
 4. Luin jo, hyvä oli kirjoituksesi, asiaa joka sana. Mutta se lehden numero oli muuten astunut johonkin suuntaan joka mielestäni ei ole kiva. Tarkoitan noita kokosivun kuvia jopa aukeamia, niitä on tullut kaikkiin lehtiin niin, että en ole enää tilannut kuin juuri tuota Kodin Pellervoa. Alkupään jutut olivat ihan mukavia. Mutta sanat niissä isojen kuvien peesissä ihan samaa höttöä kuin mihin ovat menneet nuo muutkin lehdet. Pankoon palaten vanhaan malliin ja uudistaen omaperäisesti, siitä luulen pellervolaisten tykkäävän.
  Tämä ei ollut arvostelu sinulle, jatka omaan tyyliisi. Kirjoitin tähän siksi, jos joku haluaa olla eri mieltä kanssani, sekin on ihan jees.

  VastaaPoista
 5. Itse en lehteä ole vielä nähnyt. Mutta ihan hyvä on antaa palautetta. Voinkin vinkkasta toimittajalle, että käyvät lukemassa kommentit.

  VastaaPoista