sunnuntai 7. helmikuuta 2021

Potkukelkalla ReposaaressaMinulla oli haave saada kuva, jossa Reposaaren Kirkkokadulla olisi vähän enemmän potkukelkkailijoita.  Minusta se kertoisi hyvin Reposaaren hengestä. Sopivasti vanhanaikaisessa korttelikaupunginosassa on vielä turvallista potkutella. Ajattelin, että jos ihmisiä saisi liikkelle vähän enemmän, kuva kertoisi myös yhteisöllisyydestä. Niinpä laitoin Räpsöön virtuaaliselle ilmoitustaululle kyselyn, että olisiko halukkaita tulemaan kelkkailemaan sovittuna aikana.


Olipa iloinen yllätys, kun lauantaina iltapäivällä  puukoulukorttelin pihaan kokoontui iso porukka räpsööläisiä kelkkoineen. Tai ei se oikeastaan ollut yllätys, sen verran olen jo tutustunut näihin reposaarelaisiin, sopivasti outoihin ihmisiin. 


Vanhat kelkat kaivettiin esiin, niitä lainattiin ja kierrätettiin ja hankittiin uusia. Laskin, että kelkkoja oli noin 50.Joku otti auraajaan yhteyttä ja Kirkkokatua ei oltu hiekoitettu. Jatkossa kuulemma auraaja voi jättää potkukelkkailijoille hiekoittamattoman kaistan. Siitä kaunis kiitos! Sain paljon kuvia varastoon. Meillä oli niin mukavaa, attä tästä tulee varmasti perinne, jos vain saamme pitää kunnon talvet täällä Länsirannikolla.  Toivotaan, että nämä kuvat eivät ole historiaa silloin, kun pienet potkuttelijat ovat aikuisia. Toivotaan ja yritetään tehdä asialle jotain!


Kirkonmäellä muodostettiin kolme junaa eli vintturia niin kuin minun lapsuudessani sanottiin. 


Tällaista meininkiä vain Räpsöössä!

2 kommenttia:

  1. Ihana idea sinulta! Ja upeasti väki otti idean myös vastaan! En muista että koskaan olisin moista määrää kelkkoja yhdellä kertaa nähnyt. Minua ihastutti myös erityisesti nähdä kuvissa niitä vanhempia kelkkoja "koukkuisine" ja tulpattuine etumuksineen. Ja myös juna:) Toivottavasti tuosta tapahtumasta voisi tosiaan tulla perinne.

    VastaaPoista
  2. Kyllä varmaan jatkoa seuraa, niin hauskaa meillä oli. Jo ehkä laskiaissunnuntaina. Nämä hienot kelkkakelit ja kelkkabaanat pitää hyödyntää.

    VastaaPoista