lauantai 3. heinäkuuta 2021

Lähimatkailua Varsinais-Suomessa teemana Pilven Pojan jälkeläiset

Pääsin mukavalle maatiais- ja hevosteemaiselle kierrokselle Varsinais-Suomeen Minna Maunolan kyydissä. Tavoitteena oli kuvata kasvattini Pilven Pojan jälkeläisiä. Päivän aikana kerkisimme käydä kuudella maatilalla. Pipon jälkeläisiä oli kolmella talilla, lisäksi näimme muita suomenhevosia, lampaita, vuohia ja länsisuomenkarjaa. Niistä myöhemmin. Olipa mukava nähdä rakastettuja, hyvin hoidettuja hevosia ja heidän ammattitaitoisia omistajiaan. 


Pilven Pojan tytär Päijänne Priima (e Ylitär) eli Inkeri muistuttaa paljon isäänsä Pipoa. 19-vuotias tamma on saanut neljä jälkeläistä. Sen omistaa Jenni Hinkkanen Salosta.
Yritä tässä nyt poseerata, kun paarmat ja helle kiusaa.


Kaksi blondia, joilla on muutakin yhteistä. Minnalla on Päijänne Priiman 4v oripoika Loiste Priimus (i Säkkärän Sälli).


Varsinaissuomalainen maisema


Pilven Pojan poika Tukkilan Tulipoika (e Tukkilan Hiili) on 20 v. Se ruunattiin 10-vuotiaana. Katariina Cozmei on omistanut Tulin 10 vuotta. Katariina on ratsastuksen ja hevosten koulutuksen ammattilainen, joka kilpailee myös ratsastusjousiammunnassa  MM-tasolla. 


Minna ja Katariina olivat vanhoja tuttuja vuosien takaa ja yhteisä tallimuistoja riitti. 


Tulilla on oma tyttöystävä, suomnhevostamma Ilona. 
Saimme  pienen näytöksen Katariinan ja Tulin taitavasta yhteistyöstä.Mynämäellä kävimme tervehtimässä Katja Kaitasen tallilla Pilven Pojan pojan Pipon Pähkinän (e Siren Salama) oripoikia. Pähkinä oli Katjan kasvatti ja Minnan omistuksessa. Siltä jäi kaksi oripoikaa: Pähkis ( e Opp Amaryllis) on nyt 3 vuotta ja Superpähkinä (e Tehyläinen) 2v. Molemmat ovat saaneet viettää tämän kesän yhdessä Katjan hoidossa. Oripojat käyttäytyivät mallikelpoisesti, kun Katja haki ne tallista,
jossa ne olivat kuumaa hellettä paossa.


Vasemmalla Pähkis ja oikealla Superpähkinä


Leikitäänkö?
Nämä veljekset valmentavat hyvin toisiaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti