maanantai 9. toukokuuta 2022

Kissojen kevät


Makeet maatiaiskatit Sirkku ja Pulmu alkavat aikuistua. Kesällä kumpikin täyttää vuoden. 

Sirkku on kookkaampi. Onhan se melkein kuukautta vanhempikin kuin Pulmu. Leikit ovat riemukkaita. Mattoja saa oikoa useamman kerran päivässä ja verhoja ripustaa aina uudelleen. 

Kissatarhassa kumpikaan ei viihdy. Ne ovat suorastaan kauhuissaan, jos jätän sinne. Mutta toistaiseksi kissat saavat ulkoilla kanssani parvekkeella. Se loppuu sitten, kun jompikumpi loikkaa karkuun. 

Pulmu on uusissa asioissa selvästi varovaisempi. Turvallisen Mansin seurassa uskaltaa. 

Toinen suosikkipaikka on valoisa kuisti, jonne aamuaurinko paistaa lämpimästi. Pulmu on enemmän sylikissa kuin Sirkku. Mutta vain omasta tahdostaan. 

Sirkku on ahneempi ja uteliaampi. 

Tässä on Eevertti, kaksivuotias kolli Noormarkusta. Eevertti syntyi Pohjanmaalla. Sen emä on täysmusta maatiaiskissa, isästä ei tietoa. Luonteeltaan Eevertti on lempeä ja ihmisystävällinen. 

Eevertti  tuli meille kyläilemään Sirkun luo, kun Sirkulla alkoi kolmas kiima. Pulmulla ei vielä ole selviä kiimoja ollutkaan ja se on minusta muutenkin vielä vähän lapsi pentujen tekoon.

Näiltä homma tuntuu sujuvan. Lemmenloman jälkeen Eevertillä on varattu eläinlääkäriaika. Siihen loppuu lemmenleikit.  Toiveissa pieniä sirkkuverttejä heinäkuussa.  

5 kommenttia:

 1. Hih, sirkkuverttejä! Toivottavasti niitä tulee. Tuosta väriyhdistelmästä tulee varmaan kauniita. Voisi tulla pientä pantteria, tiikeriä ja kilpikonnaa ;-)
  Tyttösi ovat todella kauniskasvoisia kissoja.

  VastaaPoista
 2. Sirkun takana on paljon värejä: kilpikonna, tiikeriä, valkolaikkusuutta, harmaata, punaista ja sen vaalennusta. Vertistä en tiedä kuin tiikerin, ja täysmustan ja tietysti harmaan. Vertillä itselläänkään ei ole valkoisia merkkejä. Toivottavasti siellläkin on punaista tai kilpparia. Kovasti toivon värikästä pentuetta, mutta on harmaat, raidallisetkin suloisia.

  VastaaPoista
 3. Ooo, ihanaa odotusta tiedossa! On kisulit niin...söpöjä. Tuo ylin haukotuskuva on suloinen. Kyllä tekis mieli. Katsotaan nyt kun mun jälkikasvu saa kotiutua uuteen asuntoonsa, niin jos sinne hankkisi kissan. Voisin käydä siellä hoitamassa. Mun asuntoon ei saa ottaa :(

  VastaaPoista
 4. Kissat eivät erittäin tykkää sellaisista paikoista joista ei näe paljon ulkopuolelle. Olisiko se sinun tarhasikin sellainen, kun se on parvekkeen alla. Sinun pitäisi saada siihen tarhaan torni jonne ne voisivat kiivetä tähystelemään ympäristöä. Vaikka taitaa niistä odotettavissa olevista pikkukissoista kyllä tulla ajankulua joksikin aikaa. Koko porukalle, onnea vaan odotukseen.
  Meidän Juha rakenteli kissoilleen minun mielestäni omituisen kissatalon pihaansa. Se ei ole iso, on vain kuin suuri osin kolmikerroksinen piironki. Jossa on verkkoseinää ja levyseinää ja katto tietenkin. Olin varma etteivät kissat siellä viihdy, mutta erehdyin. Vaikka niillä on tilaa myös sisällä, sisäkissoja ovat, niin kollit alkavat kohta aamulla haluta sinne pikku tarhaansa. Siellä yläkerrassa ne makailevat tai istuvat ja keskustelevat välillä läheisen omenapuun lintujen kanssa. Ei niitä siellä kylmällä ilmalla kauan huvita olla, eivätkä viihdy kuin yksin vaikka sisällä ovat ihan kavereita.
  Meillä tytöt tykkäävät keväästä, Liinukin on rohkaistunut menee Pontson sohvalle maata eikä väisty vaikka sohvan valtias katsoo pahasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tarhasta näkyy aika hyvin. Se on 3 metriä korkea. Siellä on myös pari kiipeilypuuta. Mutta kissat kiipeävät verkkoa pitkin katonrajaan ja käköttävät ylhäällä. Eivätkä suostu tulemaan alas. Eli ne kokevat sen pelottavana. Olisi varmaan pitänyt totuttaa huolellisemmin. Mutta kun syksyllä valmistui ja oli kylmää ja pimeää.

   Poista