perjantai 7. huhtikuuta 2023

Villainen ja värikäs pääsiäisretki Turkuun

Pääsiäinen ilman kanoja ja lampaita tuntuu jotenkin vajaalta. Niinpä suuntasimmekin Minnan ja Irenen kanssa auton kohti Turkua ja Paimiota.  Päivän teeemaan sopi hyvin myös Alvar Aalto ja Paimion parantola sekä Miina Äkkijyrkkä, kyytöt ja taidenäyttelyn avajaiset Turussa Aura-galleriassa. 


Kunnostettu upea Paimion parantola täyttää tänä vuonna 90 v. Alvar Aallon arkkitehtuuri on aikanaan keuhkotautiparantolaksi suunnitellussa sairaalassa valon juhlaa.  


Kävimme syömässä luonasravintola Toivossa. Vailtettavasti emme päässeet yläkerroksiin, koska torstaina ei ollut opastettuja kierroksia. 



Parin kilometrin päässä parantalosta löysimme neulojan paratiisin, pienen käsityökaupan Vuonuen. Se on erikoistunut suomalaiseen villaan. Olin itsekin tilannut sieltä  nettikaupasta lankoja villapaitoihin. 


Piia Aaltonen on kehitellyt myös kierrätysvillalankoja, joissa on 30 % Suomessa kierrätettyä villaa ja loput suomalaista villaa. Kierrätyslankoja saa jatkossa myös värjättyinä. 


Tämän villatakini pääväri on Vuonuen Manta villalankaaja malli Neulotusta Kalevalasta. Tuttavalliset kainuunharmaskaritsat tulivat tervehtimään ja nauttivat rapsutuksista. 



Maatiaiskanat, piikkiönkantaa loivat värikästä pääsiäistunnelmaa. 



Uusia munijoita on kasvamassa.



Lopullinen päämäärämme oli Turussa Aura-galleria, jossa avattiin Miina Äkkijyrkän näyttely. Näyttelyssä oli Miinalta tuoreita lehmäkuvia ja tarinallisia elämänkertapiirroksia. Onnittelut Miina upeista töistä! 









2 kommenttia:

  1. Tässä jutussa olikin monta eläintä. Ihana villataivas tuo Vuonue! En ole käynyt paikan päällä. Villatakkisi on hengästyttävän upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja aurinkoista pääsiäistä saaristoon!

      Poista