maanantai 24. huhtikuuta 2023

Pilvipolun Arboretum-pennut

Pilvipolun Tilia ja Daphne
Hyvää koiranpäivää! Itse vietin viikonloppuna pentupäiviä, kun kävin tapaamassa Pilvipolun etäpentuja. Maaliskuun 11. päivä syntyi Pilvipolun Virggo Vilgesjuolgille eli Hallalle 8 lapinporokoirapentua, joiden isä on Rossa. Pennut syntyivät Hallan haltijan Helena Seudun luona Kontiolahdella, jossa sijaitsee viehättävä Alapihan arboretum. Arboretumin puuvartisista saimme idean pentujen nimiin. 


Halla kotipihallaan kesällä 2021. Hallan emä on rotuunotettu Unna ja isä Pilvipolun Eemeli. Kaikki innokkaita paimenkoiria ja Eemeli myös etsintäkoira.


Isäksi valitsin Rossan (keskellä). Rossan  emä on Pilvipolun Vienan Runo (Luna) ja emä Cirki (Nemo). Kaikki toimineet Vapepan hälytyskoirina. Kuvassa peltoporokoirahommissa omistajiensa Anu ja Mika Tauriaisen kanssa.


Nyt pennut ovat jo reilun kuusi viikkoa. Kaikille on hyvät kodit odottamassa. Osa menee vanhoille ystäville, joihin olen tutustunut pitkän kasvatustyöni aikana ja muutama uusille ihanille perheille. Yksi suuri rikkaus koirankasvatustyössä koirien lisäksi ovatkin ihmissuhteet ja uudet tuttavuudet.


Halla on ollut täydellinen emo. Synnytys sujui ongelmitta ja samoin imetys. Halla jaksaa vieläkin leikkiä pentujen kanssa, vaikka ne ovatkin melkoisia riiviöitä. 


Ryhmäkuvat ovat tämän tyylisiä. Tässä koko jengi, neljä tyttöä ja neljä poikaa. Kaikki ovat avoimia ja rohkeita. Vilkkaudessa pieniä eroja. 


Mustaa porukkaa, jossa vähän pitempää karvaa. Vasemmalta Pilvipolun Picea (kuusi) eli Början, takana Tilia (metsälehmus) kutsumanimeltään Aivi, edessä Ulmus ( jalava ) eli Roihu , oikealla Myrica (suomyrtti) alias Nasti. 


Börjanista taitaa tulla jalkapalloilija. Se onkin hyvä harrastus perheen lasten kanssa. 


Roihu on pitkäkarvaisin ja ehkä rauhallisin. 


Aivi on Pilvipolun sijoitusnarttu, josta toivotaan myös paimenkoiraa maatilalle. 


Suloinen Nasti jää Hallan ja kissojen kaveriksi syntymäkotiin. 



Mustista lyhytkarvaisin, pienin ja pippurisin on Pilvipolun Betula Nana (vaivaiskoivu), joka sai kutsumanimekseen Nana. Siitä toivotaan työkaveria terapiakoirana. 

Riistanväriä oli kolme, kaikki lyhytkarvaisia:


Pilvipolun Juniperus (kataja), jota kutsutaan Vilpuksi.


Pilvipolun Pinus (mänty) eli Haukku.


Haukku ja Vilppu, veljekset kuin ilvekset. Toivottavasti kasvavat mukaviksi lenkki- ja retkikavereiksi ja harrastuskoiriksi. 



Pilvipolun Daphne (näsiä) alias Pinna, pieni kaunotar. Jos kaikki menee hyvin, se tulee jatkamaan sukua lapinporokoirakasvatuksen aloittavassa kotikennelissä.








Hallalle, Helenalle ja Timpalle sydämelliset kiitokset, että he mahdollistivat tämän Pilvipolun 25. pentueen.

1 kommentti: