sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Aistit ja mieli avoinna

Kymmenen päivän paasto on ohi.
Paaston aikana nukuin paljon, luin dekkareita ja mietiskelin. Kävin myös pari kertaa uimassa Lieksan uimahallilla. Nyt kun jäätie on auki sinne pääsee kätevästi. Uiminen tuntui kevyeltä mutta muu liikunta vei nopeasti voimat. Niinpä tyydyin rauhallisiin hihnalenkkeihin koirien kanssa. Sekä Piparilla että Mansilla oli kiima, joten nekin joutuivat elämään hieman säästöliekillä tosin vastoin omaa tahtoaan. Paaaston parina viimeisenä päivänä alkoi uutta energiaa valua vereen kuin paksua hunajaa. Aloitin lammaskirjan tekstien kirjoittamisen. Ideoita pulpahtelee päähän.
Verenpaineeni on laskenut ihannelukemiin. Käteni ovat nuotreammat kuin vuosiin. Reuma ei vaivaa minua mitenkään paitsi että pitää yrittää muistaa syödä lääkkeet.Tänä aamuna  join aamukahvia kymmenen päivän tauon jälkeen. Erityisen hyvältä maistui kaurahapankorppu, jonka päällä oli raejuustoa, kurkkua ja ruohosipulia. Ruohosipulissa maistui kevät.
Paaston lopetus pitää aloitaa hissukseen. Kahvi oli ehkä luvatonta, mutta sallin sen itselleni, koska kymmenen päivää ilman kahvia on minulle saavutus. Itse asiassa en varmasti aiemmin koskaan aikuiselämässäni  ole ollut ilman kahvia paitsi raskaana ollessani.


 Tästä on helppo jatkaa kevyellä ruokavaliolla pieniä nautinoja silloin tällöin sallien. Alma-lammas on samaa mieltä. 


Ilona ja liikunnan riemu.
Suuret totuudet ovat hyvin yksinkertaisia. Kaikkihan me tiedämme, että avaimet terveyteen ovat terveellinen ruoka, liikunta ja positiivinen mieli. Miksi se on vain niin vaikeaa noudattaa tätä yksinkertaista elämäntapaa! Kiemurtelemme kuin mato koukussa ja yritämme epätoivoisesti löytää jotain poppaskonsteja, oikotietä onneen. Vaikka onnenavaimet ovat itsellämme ja omassa elämäntavassamme. 
Nyt alan pikkuhiljaa kohottamaan kuntoani, niin että kesällä voin heittää rinkan selkääni ja vaeltaa vaaroille ja ehkä tuntureillekin. 
Kirjoittamistyössäni aion nyt olla viisaampi kuin edellisen kirjan kanssa. Korkeintaan kaksi tuntia kerralla koneella, sitten ylös, ulos ja muihin toimiin.


Olen saanut inspiraationi takaisin. Tulevan kirjan työnimi on " Lammas tuli taloon"
Toiveena on taas ensi kesäksi saada Kortelahteen lampaita innoittajiksi,  valokuvattavaksi ja pihapiiriä hoitamaan.

Sydän suorastaan pakahtuu kevään odotuksesta.Kortelahden saunaranta huhtitoukokuun vaihteessa keväällä 2011


Toukokuu on toivoa täynnä 


Ja yht´äkkiä kaikkialla on vihreää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti