torstai 6. helmikuuta 2014

Kevät idulla


Käränkällä talvella 13

Olen selvinnyt tammikuusta ja yhdestä pakkaskaudesta. Pakkasia voi ja saakin vielä tulla, mutta valon määrä lisääntyy vääjäämättömästi. Iltapäivällä kerkiän käydä lenkillä valoisaan aikaan. Aurinko ei enää konttaa taivaanrajassa, vaan jaksaa nousta vähän korkeammalle. Lumi tuoksuu erilaiselta, vähän keväältä. Ja talitintit virittelevät titityytä.


Rintasenvaara helmik.11


Kanakirja on nyt painossa. On kuin paljon huolta aiheuttanut lapsi olisi lentänyt pesästä. Olo on helpottunut ja hermostunut. Ei voi muuta kuin toivoa, että kirja tulee hyvänä takaisin.

Nyt voin tunnustaa, että synnytysvaivat olivat melkoiset. Henkisestä ahdistuksesta ja jännityksestä en ole vielä kokonaan selvinnytkään. Fyysisestikin kirja otti voimille. Viime keväänä sain kirjoittamisesta ja kuvien käsittelystä hermopinteen ranteeseeni. Kesän kantapääkalvon tulehdus ei tullut varmaan suoraan kirjoittamisesta, mutta eiköhän liialla istumisella ja painon nousulla liene siihen syytä. Syksyllä olin melko alamaissa ja flunssat vaivasivat. Verenpaine nousi huippulukemiin. Se lopullisesti säikytti ja sai minut tolkkuihini. Olen pikkuhiljaa yrittänyt palata terveellisiin elämäntapoihin, lisännyt liikkumista ja keventänyt ruokaa. Tällä hetkellä verenpaine on aisoissa, mutta joudun syömään vielä verenpainelääkkeitä. 


Likolahti tammik. 14

Kevät on idulla ja samoin uudet suunnitelmat. Nyt haluan puhdistaa pöydän. Unohdan kaikki ”pitäisi tehdä”-jutut ja anna itselleni luvan vain olla, mietiskellä ja tehdä sitä, mikä tuntuu hyvältä. Yritän rauhoittua ja puhdistautua.


Likolahti 14


Aloitin tänä aamuna mehupaaston. Olen paastonnut aiemminkin ja minulla on siitä vain myönteisiä kokemuksia. Ensimmäiset kolme päivää ovat luultavasti hankalat. Olen jo kolme päivää keventänyt ruokailua ja vähentänyt kahvin juontia, mutta vielä tänä aamuna minun oli pakko juoda kupillinen kahvia. Ajattelin, että se on parempi vaihtoehto kuin päänsärky.
Paasto ei ole koskaan laihdutuskeino, vaan se on puhdistautumista ruumiin ja mielen kuonasta. Sitä ei myöskään saa aloittaa kevytmielisesti, vaan aiheeseen on perehdyttävä. Minä tein ensimmäisen paastoni aikanaan lääkärin valvonnassa ja silloin totesin sen sopivan minulle. Sain uutta energiaa ja turtuneet aistini heräsivät. 
Päivitän tänne blogiini, miten paastoni etenee. 
Toivotan kaikille hyviä hetkiä helmikuisiin päiviin!


Rintasenvaara talvi 11

5 kommenttia:

 1. Neljäntenä päivänä alkaa olla jo tasaista, seitsemäntenä ei malttaisi ajatellakaan, että kohta olisi syötävä. Nyt vois olla hyvä aika paastolle täälläkin. Onnellisia ja rauhoittavia aistimuksia Kirstille paaston ajalle!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia! Talvi on ehdottomasti kauneis vuodenaika Suomessa (jos siis vaan on lunta!)!

  VastaaPoista
 3. Paasto on erinomaista terveydenhoitoa. Noin 35 vuoden ajan olen pitänyt säännöllisesti mehupaastoja, keväisin tai syksyisin, joskus molempina (lukuunottamatta raskausaikoja). Enimmäkseen omista luomujuureksista puristan mehut.Toisella viikolla pääsee vasta kunnolla vauhtiin, kolmannella ei malttaisi enää lopettaakaan... Energia lisääntyy päivä päivältä, liikkumisen tarve samoin. Ei muuta kuin hyviä kokemuksia. Paastoamisen iloa sinne!

  VastaaPoista
 4. Kiitokset kaikille toivotuksista. Toinen aamu ommistui jo ilman kahvia,.

  VastaaPoista