tiistai 24. toukokuuta 2016

Luvassa leikkisä kissakesä


Tommilan kissanpennut Kolin kylältä elokuussa 2014. Näiden emä on Hillan tytär Miisu ja isä kyläkolli Ville. Tämä pentue on siis nyt syntyneen pentueen lähisukulainen ja värityskin hyvin samantyyppinen.


Maatiaiskissavuoden kunniaksi päätin antaa Liinun tehdä vielä yhdet pennut, jos sopiva kolli Kolilta löytyisi ja Liinu itse on halukas.


Maaliskuun puolessa välissä näin keittiön ikkunasta, että pihalla on vieras kissa. Onneksi kamera oli lähellä ja sain napattua kuvan ikkunan läpi. Myöhemmin kuulin, että tämä kolli liikkuu laajalla alueella Kolin kylällä. Luonteeltaan se on ystävällinen kulkukolli, jolla on kylällä monta syytinkitaloa. Hyvin suurella todennäköisyydellä sen isä on ilveksen saaliiksi joutunut edellinen kyläkolli, charmikas Ville.


Liinu synnytti torstaina 19. 5. neljä pentua. Itse olin tuolloin Irlannissa. Poikani Taneli oli eläintenhoitajana ja kertoi, että synnytys sujui ongelmitta.


Pennuista kaksi poikaa, oranssivalkeakirjavia ja kilppariväriset eli mustavalkeapunakirjavt ovat tyttöjä. Toinen tumma ja toisessa enemmän valkeaa.


Pennuista voi alustavasti kysellä minulta joko sähköpostilla kirsti.hassinen (at) gmail.com tai puhelimitse 0400 725427. Pennut luovutetaan elokuun puolessavälissä hyvin hoidettuina ja madotettuina. Pennut tottuvat koiriin, kanoihin, lampaisiin ja kissoihin syntymäkodissaan. Pennun hinta on 150 euroa.
Pentujen emonpuoleisesta suvusta paljon kuvia ja tietoa maatiaskissoista minun ja Raili Heikkilän kirjassa Kissanviikset ja katinkontit
Viimeisessä Kissafani lehdessä on juttu maatiaiskissasta ja kissankasvatuksestani sekä Pihamäen perhekodin kissoista.


 Lähipäivinä luvassa lisää kuvia ja nimetkin on jo mietinnässä.

3 kommenttia:

 1. Oi oi mitä ihania söpöliinejä. Maatiaiskissa on kyllä paras, vaikka miten päin asiaa katsoisi. Hienoin ja kaunein ja tervein, ainakin silloin, kun huolehditaan, että geeniperimä on laaja.
  Suloisia pentuja ja upeat värit!

  VastaaPoista
 2. Voi, miten söpöjä ovat. Sinulle tulee iloinen kesä tuota porukkaa ja niiden edesottamuksia seuratessa.

  VastaaPoista
 3. Onnittelut pennuista, on ne aina yhtä suloisia.

  VastaaPoista