maanantai 30. toukokuuta 2016

Oi ihana toukokuun aamu

Varhaiskesän aamuna ei kannata nukkua.

Otin kameran mä naulastaan ja läksin aamuvarhain suolle. Siellä kohtasin kuovin.
Kun istuu hiljaa paikallaan, kevätaamu soi,  tuoksuu ja  kuiskii tarinoitaan.


 Mesimarja ja kurjenpolvi  ovat jo avanneet nuppunsa.4 kommenttia:

 1. Uskomattoman kaunista! Ihastelin noita suomaisemia myös viime viikonloppuna Pohjois-Karjalassa, sen mitä ehdin. Pääasiassa ihastelin Puu-Nurmesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puu-Nurmes on viehättävä. Minulla on onni, kun nämä pikkusuot ovat ihan vieressä. Kesällä voin kävellä vaikka yöpaitasillani kumisaappaat jalassa suon reunaan aamukahville.

   Poista
 2. Taitaa olla melkein kaikkien aikojen suvi. !972 oli aikas lailla tälläista näihin aikoihin, mutta ei vielä pihlajat sentään kukkineet eikä kielot. Lienee koko Suomessa aikaistettu kesä, kun lapissakin on ollut jo helteitä.
  Puolukat kukkii täyttä päätä aurinkoisilla paikoilla, ennenkuulumatonta, sentään on vasta toukokuu.
  Tänään löysin sangen merkillisestä paikasta emokanan ja 10 poikasta. En voi käsittää mistä kana on sinne loukkoon päässyt. Rakentelin ihmeellisiä varsikapineita jotta sain poikasille ruokaa ja vettä tarjoiltua. Kaiken lisäksi oli ihan sattuma, että kuulin poikasten piipityksen, kun haeskelin nokkosia leipomistarvikkeiksi.
  Auvoista suvea myös Sinulle ja kavereillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on kyllä aikaisessa, liian aikaisessa. Onnea tipuista. Minulla kanat eivät enää haudo. Munivat kyllä vielä silloin tällöin. Muuten viettävät huolettomia valokuvadiivan päiviä.

   Poista