keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Lampaat ja kissat laitumella


Uuden oppiminen ja kokeminen edellyttää uteliaisuutta. Suomalaiset maatiaiskotieläimet ovat uteliaita ja siksi oppivaisia ja älykkäitä. Tiedän, että olen etuoikeutettu, kun saan seurata kaikessa rauhassa kotieläimieni touhuja ja uusien tulokkaiden kotiutumista. Yritän kamerani välityksellä jakaa tätä hauskuutta muillekin.

Satalammasta on niin suuri lampola, ettei siellä lampailla ole nimiä. Tämä mustavalkea pandanaama erottui kuitenkin heti joukosta. Se on äärettömän utelias ja työntää aina ensimmäisenä turpansa joka paikkaan ja nimesinkin sen Jokapaikan Reetaksi.
Jokapaikan Reettaa seuraa aina ruskea uuhi, jonka sai nimekseen Martta. Martta on nähtävästi tuttipullokaritsa, koska se tulee rapsuteltavaksi. Muut vielä vähän ihmettelevät minua. Muutama on jo uskaltanut nuuhkaista, kun istuskelen laitumella hiljaa paikallani. Muilla ei ole vielä kesänimiä. Annan niitä sen mukaan, kun erottuvat laumasta.

Maija ja Tauno haluavat aina mukaani lammaslaitumelle. Lampaat ovat jännittävän kiehtovia.Kun nousee varhain, voi ihailla, miten aurinko värittää Käränkän rinteet. On niitä onneksi aurinkoisiakin aamuja ollut tänä keväänä ja nyt alkaa kesä!

1 kommentti: