maanantai 10. kesäkuuta 2019

Miun aamut

Aamut ovat parasta aikaa. Näin kesällä tahtoo yöunet jäädä vähiin, kun en malta nukkua aamuisin.


Hellepäivinä lehmätkin ruokailevat mieluiten  varhaisaamun viileydessä. Aamuisin on usein tyventä ja silloin lähden kajakilla lammelle. Lammen hiljaisuuden rikkoo lehmänkellon vaimea kalahdus ja Sulevin aamukäheä kiekaus. 


Aamu-uinnille saan kaikenkarvaista seuraa. 


Minulla on yksi valokuvaustavoite saada  kaikki tämän kesän maatiaiset samaan kuvaan. Tässä on kait tähän mennessä paras kokoelma. Aamulla saunapolun varrella olivat kyllä mukana kaikki muut paitsi pennut. Mutta kaikkien mahtuminen samaan kuvaa onkin melkoinen haaste. Katsotaan, miten edistyn kesän aikana. Tämä haaste tarkoittaa sitä, että eläinten pitää oppia sietämään toisiaan lähellä. Ja toisaalta pitää olla hyvää tuuria ja laajakulma, että kaikki mahtuvat.


Joskus minulla on pikku apulaisia aamuaskareissa.  


Siskoni tyttärentytär Aleksandra voitti heti eläinten luottamuksen.
Kiitos Suleville ja kanoille aamiasmunista!

4 kommenttia:

 1. Voi miten ihanaa seuraa sinulla! Otat niin mainioita kuvia etenkin lapsista ja eläimistä. Lasten ilo ja molemminpuolinen kiinnostus näkyvät kuvissasi käsinkosketeltavasti.

  VastaaPoista
 2. Ihania kesäaamun kuvia, niistä aistii hienon autereisen kesätunnelman. Minullakin on muistona Pohjois-Karjalan lapsuudesta oikea Kaavin lehmäkello, ripustan sen aina jouluna ulko-ovelle kilkattamaan. Hyvää kesää !

  VastaaPoista
 3. Hieno aamutunnelma teilläpäin.
  Mitä mieltä olet tuosta tunnista joka ainakin meillä pilaa aamusta paljon? Kesäaamut kun ovat kylmiä ja kasteisia pitkälle aamupäivään.

  VastaaPoista
 4. Tämä Kortelahti on oikein aamuihmisen paikka. Maisema avautuu itään ja muihin suuntiin suojaavat vaarat. Aamuaurinko lämmittää heti pihapiiriä ja erityisesti saunarantaa. Iltaisin on sitten viileämpää, kun aurinko laskee Käränkävaaran taakse.

  VastaaPoista