tiistai 8. syyskuuta 2020

Suomenhevosten kuninkaaliset 2020

 

Pääsin pitkästä aikaa Ypäjälle Suomenhevosten kuninkaalisiin viimeiseksi kilpailupäiväksi. Suomenhevosten koulumestaruuksissa oli mukana viisi perheemme kasvatin Pilven Pojan jälkeläistä, joista kolme pääsi mestruusmittelöihin sijoittuen 13 parhaan joukkoon. Pipoli ja Pihan Pinkasu eivät yltäneet tällä kertaa sunnuntain loppukilpailuun  enkä valitettavasti ennättänyt katsomaan heitä aamun kilpailussa. Mestaruusluokassa olivat mukana orit Säämies ratsastajana Anne Leinonen, Pilsner ratsastajana Jeanne-Marie Törnroth  ja  Kulmalan Taika ratsastajana Helkky Ylönen. Säämies tuli kilpailussa 13. ja Pilsner 12.  Kulmalan Taika sai komeasti pronssia, hopealle tuli Hessin Leevi , jonka isä on Lastun Leka ja isänisä Pilven Poika. Hessin Leeviä ratsasti Katja Kuokka. Voiton vei upea Kulta-ahon Kasimir ( isä Säkkärän Sälli) ratsastajanaan Anna Kärkkäinen.   Suomenhevosten kouluratsastuskilpailujen taso on noussut vuosi vuodelta ja on hieno saavutus päästä kilapilemaan mestaruustasolla. Onnittelut kaikille osallistujille!


Kuvassa Pilven Poika eli Pipo ja Maarit Raiskio joskus 1990-luvulla.
Pipolaisia oli myös muissa luokissa. Pipon poika ori Niisun Nestori voitti suomenhevosten esteet Prix de Suomenratsut 100cm ratsastajanaan Marja Tetri-Rantanen. Katsoin orin kepeää menoa kotona onlinena. Toivottavsti pääsen paikalle joskus tulevaisuudessa. 


Tamma Harjun Katariina tuli toiseksi 6 vuotiaiden kasvattajakilpailussa. Sen isä on Harjun Kakkonen ja isänisä Pilven Poika.


Harjun Katariina tyylikkäänä kilparadalla ja iloisen vallattomana palkintojenjaossa.

Kasvattajaluokan voitti suomenhevosori Hamurai ( i Savelan Hemuli) ratsastajana Riitta Holopainen.Pilsner suomenmestaruuksissa 12.  Kilpailuun osallistui 32 ratsukkoa.


Tukkajumala Säämies oli lauantain osakilpailussa 8. mutta sunnuntaina ei ollut paras päivä.  Metaruuksissa Säämies oli 13. 
Upea Kulta-ahon Kasimir suomenhevosten koulumestari 2020


Hessin Leevi varmasti ja tyylikkäästi hopeaaMinun suosikkini ( kyllä, olen puolueellinen) pronssimitalisti Kulmalan Taika, 9 vuotias ori, kasvattaja ja omistaja Kaisa Kallio.
Kiitos hienosta suomenhevos-päivästä!
Täältä löytyy Pilven Pojan tarina

1 kommentti:

  1. Kyllä suomenhevonen on sitten kaunis. Etenkin nuo liinaharjaiset värit, niin täydellinen hevonen.

    VastaaPoista