perjantai 30. huhtikuuta 2021

Huhtikuun luontopäiväkirja Reposaaresta

Ensimmäinen huhtikuuni Selkämeren rannikolla päättyy kohta vappuun. Huhtikuu on oikukas, välillä lupaavan keväinen, välillä viiltävän kylmä.


Vahvimmat kevään tuojat ovat haahkat, joiden matala laulu säestää koko ajan Takarannan kulkijaa.

 

Naurulokit saapuivat huhtikuun alkupuolella.

Kyhmyjoutsenia on paljon. Laulujoutsenparvet lentävät joskus ohitse kohti pohjoista. Rantakäärme on minulle uusi tuttavuus ja kevään mieluisin kuvauskohde.

Neitoperhosia ja nokkosperhosia lentelee runsaasti merenrantapajukoissa lampiminä päivinä.


Metsäpoluilla törmää usein metsäkauriisiin. Yleensä vain koirat huomaavat ne ensin ja haukkuvat pois kameran ulottuvilta.


Huhtikuun alussa jää vielä peitti Junnilan lampea.Vanha kaunis luonnonkiviraunio Junnilassa.


Junnilan Ankkalinna keväisessä iltavalossa


Kotikadullani Kirkkokadulla kevät etenee mustarastaan laulun säestyksellä.


Naakkojen ja kottaraisten siivittämänä.Huhtikuun lopulla kottaraiset aloitttivat innokkaat pesäpuuhat. Minun hoitamattomalta pihaltani ne löytävät hyvin pesämateriaalia. 
Aamukävelyllä Satamapuistossa ja vierasvenesataman aallonmurtajalla. 

Toiveikasta vappua! Minä aion viettää parvekevappua näissä maisemissa simasta,kahvista ja tyrnileivoksesta nauttien. Koronapilvet väisyvät ja toukokuun tuulet lupaavat jo väljempiä vesiä. 


 


3 kommenttia:

  1. Kuinka kauniita kuvia taas ! Kottaraisiakin on löytynyt, oliko niitä vielä Kolilla täällä Kymenlaaksossa en ole nähnyt aikoihin. Kaunista Vappua !

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja kaunista vappua sinnekin! Ei ollut Kolilla kottaraisia. Koko yli kymmenen vuoden aikana näin yhden kesantopellon reunassa.

    VastaaPoista
  3. Kottaraisia ei ole Tyrväälläkään, meillä oli yli 30 vuotta sitten muutamia pareja vuosittain, mutta yhtäkkiä ne loppuivat. Vaikka ois pönttöjäkin ollut. Mutta Akaassa tuolla Tampereen eteläpuolella, jossa on joitakin suuria karjoja ja lietesonta-altaita olen nähnyt niitä kymmen ellen satapäisiä parvia.Pyydystävät niitten altaitten liepeillä "riistaa". En kyllä käsitä missä ne siellä pesivät.

    VastaaPoista