maanantai 18. lokakuuta 2021

Valman kissamainen syyslomaKolme vuotta sitten syksyllä 2018 kasvattini puolivuotias Pilvipolun Metsänkultarinta eli Valma kävi luonani Kolin Kortelahdessa syyslomasella. Löysin hauskan kuvasarjan kohtaamisesta  kissojen kanssa, kun etsin kuvia Valmasta. Valma on taas luonani, nyt Reposaaressa. Odottelemme Valman pentujen syntymistä noin viikon kukuttua.

Kasvattitädit Mansi ja Unna huolehtivat Valmasta ja muista Täydenkuun karhunpennuista niiden emon Lunan apuna pikkupentuaikana. Niin kuin ne huolehtivat nytkin odottavasta ensikertalaisesta synnyttäjästä.

Kortelahden pientilan viereinen pikkusuo oli syksyisin lempiulkoilupaikkamme. Aina kun menin sinne koirien kanssa myös kissat tulivat mukaan. Lokakuussa suo oli vapaasti meidän käytössä, kun linnut poikasineen olivat lähteneet. 


Valmalta oli hieman unohtunut, miten kissojen kanssa pitää olla. Teki mieli kokeilla jahtaamisleikkiä. Maija vähän palautti asioita mieleen. 

Liinukin tuli avuksi antamaan oppituntia koirateinille. Leikittäiskö?

No ei sitten. Minä taidankin tästä lähteä...Hyvää syyslomaa kaikille!


 

3 kommenttia:

  1. Hih, ihanan söpö jättikorvainen Valma-teini. Hyvää synnytystä!

    VastaaPoista
  2. Onpas mukavat kuvat. Ei Pontsokaan tarvitsis kuin kunnon sakinhivutuksella uhkailun Liinulta ja Maijalta. Kyllä se jo on oppinutkin, mutta silti mielii tyttöjä kyöräämään. Mää ihan vaan vähän valmennan juoksussa, se mietti tänäkin aamuna yrittäessään vauhdittaa Maijan kulkua. Siinä onnistumatta. Kaunis tuo Valma, onnea koko köörille.

    VastaaPoista
  3. pentu on helpompi opettaa kuin aikuinen koira, sen kissatkin varmaan tietävät. Tuskin kissat kovin paljon ahdistuvat Pontson kiritysyrityksistä.

    VastaaPoista