keskiviikko 23. marraskuuta 2022

Porokoira Háldi ja paimenkissa Nipsu

On mukava huomata, että oma kasvatti on päässyt juuri oikeaan paikkaan.


Kolmivuotias lapinporokoira Háldi elää maalla perheensä, lampaiden, kanojen, metsästyskoirien ja kissan kanssa. Háldi avustaa innolla emäntäänsä Terhiä kaikissa tilan töissä.


Pilvipolun Háldi Vilgesjuolgi on rotuun otettujen Unnan ja Pilvipolun Eemelin tytär, poropaimenten sukua.Paimenkissa Nipsu osallistuu innokkaasti Háldin apuna paimennushommiin. Nipsun mielestä lampaat ovat monella tapaa mukavia ja hyödyllisiä kavereita. Niitä voi vähän säikytellä ja pakkasella voi lämmitellä niiden selässä. Nipsun tempauksia on mahdollista seurata instassa @paimenkissanipsu.
Nipsu on leikattu kolli. Ulkonäön ja humoristisen elämänasenteen se on perinyt isoisoäidiltään Maatiaismuorin Hillalta. Se on Kuosmasen Tiinan kasvatti ja sen toinen nimi onkin Kuosmanen. 
Kiitos Terhi, Haldi ja Nipsu! Olipa virkistävää nähdä ja kuvata kunnon maatiaiselämää!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttavat kuvat! Onpa Háldi erityisen kaunis koira. Ihana ja hauska Nipsu, ihanat monilaji-eläinkuvat!

  VastaaPoista
 2. Kertakaikkisen ihastuttavat kuvat hurmaavista eläinystävistä 🖤

  VastaaPoista
 3. Kiitos. Tämä oli lääkettä minullekin, kun ikävöin Kolin Kortelahden aikoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suakkunoitasi olen lukenut ja upeita kuviasi katsellut jo iät ja ajat. Olen vaan ollut tosi huono kommentoimaan. Maatiaismuorin matkassa, sekä Kissanviikset ja katinkontit ostin aikoinaan itselleni ja nyt olen lukenut niitä lastenlapsille. Tykkäävät kovasti :) Olen aina ihaillut tapaasi kirjoittaa, puhumattakaan upeista kuvistasi, joissa silmät ja sielu lepäävät. Lääkettä todellakin, kiitos Kirsti ❤︎

   Poista
  2. Maatiaisten matkassahan sen ensimmäisen ostamani kirjan nimi olikin. Muistin väärin. Joka tapauksessa ihailen monitaituruuttasi :)

   Poista
  3. Maatiaisten matkassahan on jo aikoja sitten myyty loppuun ja se kertoi ajasta ennen Kolia. Nyt voisi kirjoittaa kirjan Maatiaismuorin matkassa, jos löytäis kustantajan...mutta en oikein jaksa enää lähteä siihen karuselliin.

   Poista