maanantai 11. toukokuuta 2015

Maatiaiset Suomen kesässä

Tulevana kesänä ainakin kolmessa kahvilassa ja ravintolassa saa herkutella maatiaiskuvieni seurassa. Suurena kahviloiden ystävänä olen iloinen, että kuvani on pyydetty suosikkikahviloihini.



Luontokeskus Ukon kahvila Vakassa seinillä on kuviani kyytöistä, suomenhevosista ja lampaista Kolin maisemissa. Ne toivottavasti houkuttelevat ihmisiä käymään myös Mattilassa, Ollilassa ja Turulassa, jonne tänä kesänäkin tulee eläviä maatiaisia: kyyttöjä vasikoineen ja kainuunharmaslampaita.



Porvoossa Hyvän Olon talossa  Fredrikan Lähteessä avataan kiertävä näyttelyni Mummolan maatiaiset kesäkuun 10. päivä. Mummolan maatiaiset lähti kiertämään Suomea Kolilta Luontkeskus Ukosta keväällä 2012. Sen jälkeen maatiaiset oavt vierailleet Lieksan kirjastossa, Seitsemisen kansallispuiston luontokeskuksessa ja viime kesänä Jyväskylän luontomuseossa. Nyt hieman uudistettuna on mukava päästä maatiaisetn kanssa  Porvoon vanhaan kaupunkiin. Fredrikan lähteessä voi käydä herkullisella kasvislounaalla tai kahvilla ja samalla katselmassa maatiaisia. Näyttelyn avajaiset ovat ke 10. 6. klo 17. Pääkaupunkiseudun ystäväni, silloin on syytä tehdä kesäretki Porvooseen!



Heinäkuun alussa suomenhevoset laukkaavat Kauppaneuvoksen kahvilaan Taitokortteliin. Joensuussa on tänä kesänä kuninkuusravit ja omissa kuvissani haluan tuoda esille suomenhevosen monipuolisuuden. Näyttelyn nimi on Kaverina suomenhevonen. Idean nimeen sain Suonna Konosen laulusta suomenhevonen. Näyttely on kahvilassa heinä- ja elokuun. 

1 kommentti: