torstai 28. toukokuuta 2015

Voi pässinpäät!

Trio pässit . Eikä tämä tarkoita hallitusohjelmansa julkaisutta kolmea herra puheenjohtajaa, vaan ihan oikeita pässejä, jotka pääsivät kesälaitumelle.Pässit tulivat Nurmeksen Saramosta Kolille Mattilan tilalle.

Ensin laitumelle päästettiin kuuden vanhemman pässin lauma, jotka olivat olleet yhtenä laumana myös talven yli. Vihreä alkoi heti maistua. Ruskea ja valkoinen ovat suomenlampaita, muut kainuunharmaksia.

Noittaan Nakkeli

Vanhempien pässien ryhmään yhdistettiin nuoret pässit. Vähän niin kuin hallitus ja oppositio eduskunnassa.


Johtajien neuvottelu.  Nuorempien pässien pomo on yksivuotias kainuunharmas Mutkan Talo ja vanhempien pässien Noittaan Nakkeli.

En muuten ole lähettänyt sopimattomia tekstiviestejä, mutta mitäs pässi luonnolleen voi!

Onpa mielenkiintoista seurata ison pässilauman kesätouhuja. Hienoa, että ne saavat toteuttaa lajinomaista käytöstään!

Pässejä voi käydä tervehtimässä Kolin kansallispuistossa Mattilassa, jota isännöivät  Elontilan  Ilkka ja Kaija.9 kommenttia:

 1. Onpas siististi kerittyjä :) ♥

  VastaaPoista
 2. Hih, pässit ja hallitus :-)
  Minäkin katsoin, että on todella siististi keritty.

  VastaaPoista
 3. Pässit ja hallitustouhut väistämättä sekoittuivat ajatuksissani, kun kävin kuvia läpi ja kuuntelin hallitusneuvottelujen tuloksia.Näitä Saramon lampaita ja pässejä on mukava kuvata, kun ovat niin siistejä ja kesyjä.

  VastaaPoista
 4. Hauskan näköisiä, kun ei ole karvoja. Nuo isommt ovat tosi "pulskia". Onneksi ei oo sarvia, muuten ois tullut reikiä pökkiessä :)

  VastaaPoista
 5. Kyllä on söpöjä pässejä! :)

  VastaaPoista
 6. Voi pässit. Onpas harvinaista sakkia, yhdeksän isoa pässiä samalla laitumella. Tulevatko ne ihan oikeasti toimeen keskenään? Jos ei olisi niin pitkä matka lähtisin päiväksi heitä seurailemaan. Mauhtavan, hyvän televisio ohjelman saisi tuosta joukosta.
  Ja vielä, saisipa hallituskoalitiommekin poiketa katsomassa minkälaista oppia heille olisi Kolilla onkeenotettavaksi. Elämme mielnkiintoisia aikoja siellä ja täällä. Kiitos kuvakertomuksesta, oli upea!

  VastaaPoista
 7. Harmillisia kirjoitusvirheitä. Jostain syystä sijoituskissani Tepa on heti tässä näppäimillä, kun vain koneeseen päin vilkaisenkin. Sitä torjuessa jää oikoluku huonolle, kun pitää kiireesti lähettää aikaansaannoksensa. Se on eräitäkin kirjoituksiani sekoittanut ja lähettänyt Kyber avaruuteen. Se on arka ja hermostunut joten en oikein osaa opettaa sille tapoja, kun muut kissani ovat helposti opetettavia ja "tasapainoisia".

  VastaaPoista
 8. On sinulla tosi hienoja kuvia - kateeksi käy

  VastaaPoista
 9. Pässejä on kaikkiaan 12. Täytyypä itsenikin lähipäivinä taas käydä katselemassa, miten yhteiselo sujuu ja kenestä on tullut lauman pomo.

  VastaaPoista