sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Unnan pennut saivat nimensä


Yläkuvassa viikon ikäiset pennut alakuvassa kaksiviikkoiset.


Hei, nyt meillä on silmät auki ja on aika saada nimet!

Pilvipolun 19. lapinporokoirapentueen nimien teema on Näkkälä, saameksi Neakkel. Pyörittelin  Kaamos-Skábma-teemaa, mutta ei se kuitenkaan napannut. Pentujen emä Unna on Näkkälästä ja Unna aloittaa uuden sukulinjan lapinporokoirissa. Nimen loppuosa tulee perinteisistä saamenkielisistä porokoirien nimistä. Ne perustuvat usein väriin, merkkeihin tai luonteeseen.


Pilvipolun Neakkel-Rino, Rino tarkoittaa mustaa koiraa, jolla on valkoista kuonossa


Vasemmalta Pilvipoun Neakkel-Muste, Neakkel-Mánnu ja Neakkel-Benne. Muste on musta koira, Mánnu on saameksi kuu. Lisäksi nimessä on mukana sekä emän Unnan että isän Manun nimi. Benne-nimi annetaan pienelle koiralle. Tällä hetkellä pentueen pienin. Kokoerot eivät kyllä ole kovin merkittäviä. Eli aikuisena Benne ei välttämättä ole pienin. Se on kuitenkin hyvä koirannimi.

Vasemmalla Pilvipolun Neakkel-Hálle. Hálle on saameksi ahne koira, toivottava ominaisuus porokoiralle.  Hállen vieressä Neakkel-Muste, sitten Neakkel-Ránne. Ránne tarkoittaa harmaata.
Viimeisenä kuvassa Neakkel-Benne.


Tässä keskellä röhnöttää Pilvipolun Neakkel-Runne. Runne on ruskea koira.


Käytän pennuista nyt näitä nimen loppuosia niiden täällä ollessa. Uudessa kodissa pennulle voi tietysti antaa uuden kutsumanimen.


Mansikin saa vähän jo hoitaa pentuja.


Unnalla on aika rankkaa seitsemän veljeksen kanssa. Hyvin se on  selvinnyt ja maito on riittänyt.
Pennuista mahdollisesti vielä yksi vapaana.

4 kommenttia:

 1. Oletpa kauniit nimet miettinyt! Kyllä mahtaa ikävä tuota joukkoa tulla, kun maailmalle lähtevät.

  VastaaPoista
 2. No minä kyllä luulen, että levitän ilolla pääsiäiseksi puhtaat matot lattialle ja nautin 2 aikuisen, rauhallisen koiran seurasta. Mukava pentujen kanssa on touhuta, mutta mukava ne on myös luovuttaa hyviin koteihin.

  VastaaPoista
 3. Ihania koiranpentuja ja hienot nimet kyllä olet antanaut :)

  VastaaPoista
 4. Onpas siinä kelpo pesue. Kaikki uroksia, seitsemän on eka pennuiksi monta. Aika vikinää varmaan pirtissäsi kaiken aikaa. Ihania ne kyllä ovat kaikki pennut, kananpoikia myöten. Ja kilit, ne vasta osaavat hurmata!

  VastaaPoista