keskiviikko 17. heinäkuuta 2019

Räpsöö, mukavasti outo


Heinäkuun puolessa välissä vierailin Reposaaressa eli kotoisasti Räpsöössä. Reposaari on Porin kaupunginosa, pieni idyllinen tuhannen asukkaan saari, jolla on historia satamakaupunkina ja tulevaisuus idyllisenä, omalaatuisena asuinpaikkana. Reposaaren facebook-sivuilla lukee näin:

- Me muutetaa Räpsöösee!
- No mitä te ny siäl teette? Se o vaiks kui kaukan ja siäl o iha outoi ihmisii.. Iha kuallu kylä.

Ooksä tarpeeks hullu?
.


Avoimien pihojen päivä oli suosittu. Ihmisiä riitti tungokseen asti. Iltapäivällä oli Reposaareen vievällä sillalla pitkät autojonot.


Pieta toimi innostavana oppaana ja vei mamman, mummin ja äidit kierrokselle ympäri Reposaarta. Täällä on kaikki sopivan lähellä ja kuitenkin paljon nähtävää. Puutaloidylliä, mukavia ruokapaikkoja ja terasseja,  satamaa, merta ja vanhaa metsää.Kirkkokatu
Pieta löysi kirppikseltä oman repolaisen.Reposaari-yhdistys toimii aktiivisesti järjestämällä tilaisuuksia, markkinoimalla, ottamalla kantaa Reposaaren puolesta ja houkuttelemalla uusia asukkaita.
Reposaarelaiset voittivat kamppailun koulun puolesta. Tilat alaluokille uusitaan vanhaan puukouluun.Terasseja ja merta, Reposaaren kesää.

Luonto on lähellä ja meri joka puolella.Täällä on hyvä Pietan kasvaa. Ja voi olla, että vaiks  Reposaari on kui kaukana, siellä näkyy joskus myös ihan outoi mummoi.

2 kommenttia:

  1. Aah, lähteäpä vaikka kesäksi tuonne. Mikäpäs tässä, vapaa ihminen!
    Kiitos vinkistä! Koko Länsirannikko on ihan vierasta aluetta...Vielä!

    VastaaPoista