lauantai 27. heinäkuuta 2019

Maatiaismuorin saunapäivä


Kortelahden saunarannassa aamut ovat parhaita. Valtakunnallisena saunapäivänäkin päätin lämmittää sauna aamulla varhain.


Käränkälammella leijaili vielä kevyt usva. Ilma tuoksui kypsälle kesälle.


Pinosin koivuhalot kiukaan pesään ja sytytin tulen.


Sää oli heti aamusta hiostava. Läksin aamu-uinnille. Omassa lahdukassa joudun vähän pujottelemaan ulpukoiden lomitse ja välillä on liian matalaakin. Suon reunaa on kuitenkin ihana uiskennella. Keskellä lampea avautuu maisema Kolille päin. Kellun ja hengitän syvään katsellen  poutapilviä.  Minun kesäjoogaani. Rakastan luonnonvesissä uintia.Kuikka huutelee jossain, mutta näkösällä on vain nuoria lokkeja. Kuvia en toki ottanut uidessa, vaan pari päivää aiemmin, kun olin lammella kajakilla.


Mansi ja Unna sekä Sulevi kanoineen ovat aina mukana saunanlämmityksessä.


Lapinporokoirat ovat käteviä, kun haluaa saunoa ja uida rauhassa. Ne taatusti ilmoittavat satunnaiset kulkijat. Sulevi-kukkokin on valppaana.


Tietysti vuohetkin tulevat rantaan, kun siellä tapahtuu jotain. Ne ovat todella seuraeläimiä!


Nikke ja Lempi ovat oppineet hyppimään aitojen yli. Rantalaitumelle laitetaan parstaikaa sähköjä. Eiköhän ne sen jälkeen pysy aitauksessa. Mansi ja Unna kyllä mielellään palauttavat karkulaiset takaisin. Mutta kuin vieteriukot vuohet pomppaavat kohta taas aidan väärälle puolelle.Helteisen aamupäivän saunoin ja uin. Unnankin sain houkuteltua veteen.Nautinnollista saunapäivää kaikille!

1 kommentti: