maanantai 22. kesäkuuta 2020

Repolaisten nimiäiset


Kaikki Unnan pennut katselevat nyt maailmaa avoimin silmin ja on tullut aika antaa pennuille nimet. Pitkän pohdinnan jälkeen nimet loksahtivat paikoilleen kuin itsestään. Pennut ovat Pilvipolun Repolaisia, koska he ovat synyneet uudella kotiseudullamme Reposaaressa. Sitten aloin pohtia, miksi halusin tämän pentueen. Syyhän oli halu saada kasvatuksessani tärkeiden narttujen geenit jatkumaan. Kun nyt sopivasti syntyi peräti viisi tyttöä, niille voi antaa perinteikkäät esiäitien nimet isän Pilvipolun Helmen Arwon  sukutaulusta. Ja eiköhän sieltä löydy ideaa myös poikien nimille. Mutta eihän Unna-emonkaan osuutta saa unohtaa. 


Pentueen pienin tyttö on Unnan värinen. Unna tarkoittaa saameksi pientä. Pienestä koostaan huolimatta hän on sinnikäs ja eikä luovuta hevillä tissiä, vaikka isommat yrittävät syrjäyttää. Hän aukaisi myös ensimmäisenä silmänsä. Saakoon pentu nimekseen Pilvipolun Unni Repolainen. 

  
Unni ja veljet päivälevolla. 


Cikki on kantanarttuni. Cikki on saanut jo usemmassa pentueessa kaimoja, joten tässä pentueessa kaiman saa Cikin loistava tytär Pilvipolun Silva. Kaksi tytöistä on väritykseltään Silvan tyyppisiä. Vaikea sanoa, jäävätkö mustiksi vai tuleeko heistä riistanvärisiä. Mutta laajat vaalennukset ja valkeat tassut ovat samanlaiset kuin Silvalla. Yllä oleva tyttöpentu, jolla oikean etujalan varvas on musta, olkoon Pilvipolun Silva Repolainen.

  
Toinen lähes samanvärinen tyttö saa nimensä Silvan hienon tyttären Pilvipolun Metsänimpin eli Hallan mukaan. Hän on Pilvipolun Impi Repolainen.


Pentueessa on kaksi tummempaa tyttöä, joilla on pienemmät merkit. He muistuttavat väritykseltään kantanarttu Cikkiä. Toinen on kastanut tassunpäät valkeaan maaliin. Hän saa nimekseen Pilvipolun Kaisla Repolainen Hallan tyttären Pilvipolun Kaislan mukaan.

 
Toisella tummalla tytöllä ei ole valkeaa etutassuissa ja vain vähän takatassuissakin. Hän saa nimekseen Pilvipolun Helmi Repolainen isoäidin Pilvipolun Vienan Helmen eli Nulpun mukaan ja myös isän nimen mukaan. Helmi on pentueen isoin narttu tällä hetkellä. 


Yksi pojista on selvästi hallava eli riistanvärinen niin kuin emo. Hänen nimensä on Pilvipolun Renni Repolainen isoisoisoisän Nequam Rennyn mukaan. 


Kaksi mustaa poikaa on myös vaikea erottaa toisistaan. Tämä on ekana syntynyt. Olkoon hän Pilvipolun Ranno Repolainen isoisoisän  Tammenniskan Amin kutsumanimen Rannon mukaan. Pilvipolullahan on jo Runneja kaksittain, Ranne ja Unnan veli on Rannu niin että vielä joukkoon mahtuu yksi Ranno, että kasvattaja varmasti menee nimissä sekaisin. 


Rannon tunnistaa masussa olevasta v-kirjaimesta. 


Toinen musta poika saa nimensä isän Pilvipolun Helmen Arwon ja isoisän Pihlajamäen Arwo-Merkin  mukaan eli hän on Pilvipolun Arwo Repolainen. Arwolla on masussa M-kirjain.Pennut tottuvat lapsiin pienestä pitäen. Pieta käy katsomassa pentuja lähes joka päivä. Hän osaa käsitellä pentuja kauniisti ja rauhallisesti. 


Lisää näiden pentujen esiäideistä ja isistä voi lukea täältä 

1 kommentti: